iPhone: Åbnet for applikationer – lav din egen!

Apple har trådt bremsen i bund, og lavet en u-vending. Nu skal alle kunne udvikle programmer til iPhone. Udviklerpakken kommer til februar.

iPhone: Åbnet for applikationer – lav din egen!

Det ser ud til, at Steve Jobs og Apple ikke rigtig kan holde sig til deres meninger. Indtil videre har de været meget lukkede omkring iPhone og udviklingen af den, og at brugere selv skulle kunne udvikle applikationer har aldrig været på tale – indtil nu.

Apple har nemlig udtalt i en pressemeddelse, at en programudviklerpakke (en såkaldt SDK) vil være klar til februar. Den ville kunne hentes til fri benyttelse, og passe til iPhone og iPod Touch. Det er bare lige sikkerhed og lignende ting i pakken, der skal finjusteres.

Det betyder, at til februar vil alle kunne programmere deres egne spil, programmer og applikationer til deres (eller andres) iPhones.

Det er uvidst hvorfor Apple har taget den radikale beslutning, men man kan spekulere i om Steve Jobs ønsker, at tage kampen op mod Symbian og Windows Mobile, som begge er open-source.

Historien forstsætter

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 7/9/2007 publicerede vi en opfølgning med nyheden; Åbent brev: Apple forklarer iPhone-prisnedsættelse – Den videre historie kan du læse her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Steve Jobs..