Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-aftaler med mobiloperatørerne kan være ulovlige

iPhone-aftaler med mobiloperatørerne kan være ulovlige

EU-Kommissionen undersøger om Apples iPhone-aftaler med mobiloperatørerne er ulovlige.

EU er efter Apples aftaler med mobil-operatørerne, som Apple måske anvender til at tryne konkurrenterne – iPhone-aftalerne kan være ulovlige. Det skriver Computerworld.dk.

EU-Kommissionen mistænker Apple for via deres kontrakter med leverandørerne, at holde rivalerne ude af markedet. Dog er EU-Kommissionen kun i de indledende faser af en undersøgelse – her har de sendt en række spørgsmål til flere europæiske mobiloperatører.

Kommissionen vil blandt andet have svar på, om Apples distributions-betingelser kan give Apple en fordel i forhold til konkurrenterne, samt om Apple kræver mobiloperatørerne køber et bestemt antal telefoner.

 - ”Kommissionen ligger inde med informationer, der indikerer, at Apple og mobile netværks-operatører har indgået distributions-aftaler, der potentielt kan føre til udelukkelse af andre smartphone-producenter," hedder det i en EU-rapport ifølge Financial Times.

It-branchen har for længst taget muligheden for, at klage over konkurrenterne til EU til sig.

Ifølge Kommissionen så er der i aftalerne mulighed for, at nogle af de tekniske funktioner i Apples produkter frakobles i visse lande.

Skal spørgsmålene føre til en rigtig sag, så kræver det EU vurderer Apple har en dominerende position på markedet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies