Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-aftaler med mobiloperatørerne kan være ulovlige

iPhone-aftaler med mobiloperatørerne kan være ulovlige

EU-Kommissionen undersøger om Apples iPhone-aftaler med mobiloperatørerne er ulovlige.

EU er efter Apples aftaler med mobil-operatørerne, som Apple måske anvender til at tryne konkurrenterne – iPhone-aftalerne kan være ulovlige. Det skriver Computerworld.dk.

EU-Kommissionen mistænker Apple for via deres kontrakter med leverandørerne, at holde rivalerne ude af markedet. Dog er EU-Kommissionen kun i de indledende faser af en undersøgelse – her har de sendt en række spørgsmål til flere europæiske mobiloperatører.

Kommissionen vil blandt andet have svar på, om Apples distributions-betingelser kan give Apple en fordel i forhold til konkurrenterne, samt om Apple kræver mobiloperatørerne køber et bestemt antal telefoner.

 - ”Kommissionen ligger inde med informationer, der indikerer, at Apple og mobile netværks-operatører har indgået distributions-aftaler, der potentielt kan føre til udelukkelse af andre smartphone-producenter," hedder det i en EU-rapport ifølge Financial Times.

It-branchen har for længst taget muligheden for, at klage over konkurrenterne til EU til sig.

Ifølge Kommissionen så er der i aftalerne mulighed for, at nogle af de tekniske funktioner i Apples produkter frakobles i visse lande.

Skal spørgsmålene føre til en rigtig sag, så kræver det EU vurderer Apple har en dominerende position på markedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies