Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-app førte politiet til tyvebande

iPhone-app førte politiet til tyvebande

En sikkerheds-app sporede en stjålen iPhone og førte politiet til en tyvebande i København. Vi rykker, hvis sådanne apps er aktiveret, siger vagtchef.

iPhones og andre dyre mobiltelefoner er blevet et yndet mål for de langfingrede her i landet, men mandag aften gik det galt for telefontyve, som troede, at de var sluppet af sted med ugerningen.

Takket være den såkaldte Find My iPhone-app, som kan spore mobilen via GPS, og en hurtig udrykning af politiet, blev fem anholdt og tyvekoster fra flere tyverier fundet. Det skriver Comon.dk.

- "Der er selvfølgelig nogle kriterier for, hvornår vi vil bruge det (Find My iPhone, red.). Men det bliver mere og mere anvendt. Det er langt fra altid, at folk har aktiveret det, men hvis det er, så reagerer vi på det - og vi har også flere gange anholdt på baggrund af det," siger John Hansen, vagtchef på Bellahøj Station, ifølge Comon.dk.

Telefonen blev stjålet på Tomsgårdvej i Københavns nordvestkvarter. Ejeren kontaktede politiet og gav adgang til sin iCloud-konto.

Herefter rykkede betjentene ud til iPhonens geografiske placering og fulgte efter to personer til en lejlighed, hvor yderligere tre blev anholdt. Her fandt politiet 13 andre mobiltelefoner og to computere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies