Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-applikationer stjæler dine kontaktoplysninger

iPhone-applikationer stjæler dine kontaktoplysninger

iPhone-apps fra flere store firmaer, stjæler kontaktoplysninger fra din telefonbog, for at skaffe nye kunder.

Applikationer fra firmaer som twitter og Instagram kopiere oplysninger fra din iPhones telefonbog og sender dem retur til udviklerne. På den måde har firmaerne adgang til dine venners kontaktoplysninger og kan dermed forsøge at hverve nye kunder, skriver ComON.dk.

Efter flere dage med kritik, indviliger Apple nu i, at kunderne fremover skal godkende indsamling af data fra telefonerne.

I sidste uge kom det frem, at iPhone-app’en Path kopierede hele telefonbogen på telefonen og sendte den retur til firmaets server. Denne praksis er nu stoppet, men mange andre applikationer sender også kontaktoplysninger fra telefonen til udviklerne.

Sikkerhedsfirmaet Lookout, har tidligere anslået, at omkring 11 procent af alle iPhone-apps søger oplysninger i telefonbogen. Firmaet Venturebeat mener dog, at antallet er væsentligt højere.

På Android-enheder skal brugerne godkende dataindsamling, inden installation af en applikation.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jan Ålund 20-02-2012 14:48:17

Det kan da på ingen måde vare rigtigt at der er malware på IOS det er da helt umuligt..

Vær opmærksom på at ironi kan forekomme.

0 0
Thomas 17-02-2012 12:26:03

Problemet med App Storen er, at man aldrig bliver oplyst om hvilke rettigheder en app skal have, så man har ikke engang mulighed for at vælge fra og til.

Apple påstår jo så godt nok, at de tjekker alle apps - men det er jo ret tydeligt, at de ikke gør det. Det er sgu usselt.

0 0
Sven A. 17-02-2012 11:13:44

Syntes at alle sådan apps skulle fjernes fra marked og appstore.

Det er jo en forbrydelse at kopiere information som man ikke oplyser bruger om at de kopierer.

Tænk hvis det er en person som bruger en sådan mobil i forbindelse med en firma som har følsomme kundeoplysninger i en telefonbog. Det er jo det man kan kalde firmaspionage, når oplysninger om kunder kopieres af firma som ikke kan fået lov til at kopiere dem.

Svinsk... begynder at blive en normal ting at folk bare kan kopiere andres information uden lov. At det ikke slåes hårdere ned på det? Er det pga Apple og Google gør det samme?

0 0
Søren D 17-02-2012 10:39:06

Vil det sige, at iflg. undersøgelsen fra Lookout og Venturebeat, så suger mere end hver 10. app på iPhone: navne, telefon nr. og email adresser fra brugeren ned til udvikleren?? Og vedkommende kan så gøre med disse data hvad de vil?

Hvis det er tilfældet så tag lige at slette mig fra jeres kontaktliste indtil I får styr på sikkerheden i jeres dataloggende undskyldning af en mobiltelefon. Squ ikke noget at sige til at spam stadig er et problem, når data flyder på den måde.

0 0

Om brug af cookies