iPhone brugere opdaterer flittigst deres iOS

En ny undersøgelse viser, at iPhone og iPad ejere er flittigst til at opdaterer deres enheder.

iPhone brugere opdaterer flittigst deres iOS

En statistik der må gøre andre mobile såvel som stationære software-producenter misundelige:

Nye tal viser, at omkring 90% af iOS brugere har opdateret til iOS 4.0 eller nyere versioner. Ifølge udviklerne Bump, der har frigivet de mest præcise statistikker, udgør 89,73% af deres brugerbase v4.x, mens 10,25% bruger v3.x og et mikroskopisk segment (0,02%) hænger ved v2.x.

iOS blev introduceret sammen med iPhone 3G, og var som bekendt det første mobile OS, der understøttede apps, og deri ligger også en begrænsning. Fordi statistikkerne omkring iOS er apps-baserede, er det ikke muligt at afgøre, hvor mange folk der stadig hænger ved iOS 1.x. Dog forventes det, at det er under 0,01%.

For at sætte iOS brugernes opdaterings-flittighed i perspektiv, oplyser Bump, at Android smartphones og tabletter til sammenligning har 0,4% af deres brugerbase på deres nyeste OS version.

Bumps data-grundlag består af 25 millioner downloads, spredt imellem iOS og Android.

Men måske bliver segmentet yderligere fragmenteret i en nær fremtid. Udviklerne melder, at iOS 4.3, der pt. er beta hos udviklerne, ikke længere understøtter hverken iPhone 3G eller 2 generations iPods, hvilket kan betyde, at 4.2.1 er den sidste iOS version, der er kompatibel med disse devices.

Skulle dette være tilfældet, vil denne manglende understøttelse højst sandsynligt følge med over i iOS 5, der efter alt at dømme bliver lanceret til foråret. Dette vil så igen betyde, at iPhone 3GS vil være næste model der står til at blive efterladt på perronen, når iOS fortsætter sin udviklingsrejse.

Det er dog en naturlig udvikling, som alle producenter er nød til at følge.

Flere nyheder i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 17/1/2011 gik redaktionen videre og publicerede en artikel der omhandler Mister iPhone og iPad sin home-knap?Klik her og læs videre.. De sidste nyheder om temaet finder du her.