Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone brugere opdaterer flittigst deres iOS

iPhone brugere opdaterer flittigst deres iOS

En ny undersøgelse viser, at iPhone og iPad ejere er flittigst til at opdaterer deres enheder.

En statistik der må gøre andre mobile såvel som stationære software-producenter misundelige:

Nye tal viser, at omkring 90% af iOS brugere har opdateret til iOS 4.0 eller nyere versioner. Ifølge udviklerne Bump, der har frigivet de mest præcise statistikker, udgør 89,73% af deres brugerbase v4.x, mens 10,25% bruger v3.x og et mikroskopisk segment (0,02%) hænger ved v2.x.

iOS blev introduceret sammen med iPhone 3G, og var som bekendt det første mobile OS, der understøttede apps, og deri ligger også en begrænsning. Fordi statistikkerne omkring iOS er apps-baserede, er det ikke muligt at afgøre, hvor mange folk der stadig hænger ved iOS 1.x. Dog forventes det, at det er under 0,01%.

For at sætte iOS brugernes opdaterings-flittighed i perspektiv, oplyser Bump, at Android smartphones og tabletter til sammenligning har 0,4% af deres brugerbase på deres nyeste OS version.

Bumps data-grundlag består af 25 millioner downloads, spredt imellem iOS og Android.

Men måske bliver segmentet yderligere fragmenteret i en nær fremtid. Udviklerne melder, at iOS 4.3, der pt. er beta hos udviklerne, ikke længere understøtter hverken iPhone 3G eller 2 generations iPods, hvilket kan betyde, at 4.2.1 er den sidste iOS version, der er kompatibel med disse devices.

Skulle dette være tilfældet, vil denne manglende understøttelse højst sandsynligt følge med over i iOS 5, der efter alt at dømme bliver lanceret til foråret. Dette vil så igen betyde, at iPhone 3GS vil være næste model der står til at blive efterladt på perronen, når iOS fortsætter sin udviklingsrejse.

Det er dog en naturlig udvikling, som alle producenter er nød til at følge.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Primus 19-01-2011 18:14:14

Meget muligt er det smart at man kan opdatere android uden at skulle sætte kabel i, men det er sgu pinligt at HTC endnu ikke har rettet alle de stave- og skrivefejl der i mappenavne m.m. på min HTC Desire. På det punkt er jeg meget overbevist om at Apple har et mere gennemarbejdet produkt og er hurtigere til at rette evt. fejl.

0 0
Jimi Handberg 19-01-2011 02:44:00

vis man tager et kig på den her blog post http://gigaom.com/mobile/iphones-180x-more-likely-to-be-current-than-androids-not/ så vil man kunne se at der måske er en smule fejl i de tal efter som på iphone gælder det for 4.* men ved android den nyeste version som er 2.3 vis man læser blog posten vil man kunne se data der oplyser de 2 tal som værende meget ens.

jeg vil desuden give folk ret i at det ikke er nemmer at opdatere end iphone end en android mobil, jeg har både ejet en iphone 3gs og i øjeblikket en Galaxy S hvor sidst nævnte efter min mening var lige så nem at opdatere som min iphone.

0 0
Martin 19-01-2011 01:05:14

Kom Symbian ikke før med apps?

0 0
Thomas 18-01-2011 14:21:09

Hovedgrunden til android ikke opdateres så ofte er vel, at alle de mobilproducenter der bruger android selv skal sørge for at lave opdateringen. Hvis man har en SE x10 mini så er det jo SE, der står for opdateringen og ikke Google.

Dermed har næsten hver eneste android telefon et OS, der er specielt fremstillet til den pågældende telefon. Dog med undtagelse af Google nexus one og nexus s, som er den eneste telefon der bruger det "rå" android OS.

0 0
Jesper 18-01-2011 14:20:43

...den er jeg så ikke helt sikker på holder!
Nå, men det kan jo være udtryk for to ting:
1. Enten er der så mange fejl i den version af iOS man benytter, at man er nødt til at opdatere, når det er muligt! (Nej, dét kan da ikke passe!)
2. At Android fungerer fint som det er, og en opdatering er ikke påkrævet! (Nah, kan det nu passe?)

At iOS skulle være let at opdatere, er fis i en hornlygte!
En HTC med Android skal slet ikke tilsluttes en PC for at blive opdateret. Du afventer blot, at der kommer en pop-up meddelse, som fortæller dig, at der er en opdatering, og så skal du blot vælge, om du vil benytte wi-fi eller GSM-data til at hente og installere. Dét er nemt og smart!
Men måske kommer det også til iPhony en dag?

0 0
David 18-01-2011 15:03:48

Gælder sådan begge platforme, at Apple har annonceret nye features som folk gerne vil bruge.

0 0
David 18-01-2011 14:40:19

Nu er de fleste brugere i stand til at sætte et kabel til sin telefon, det kan jeg virkelig ikke se problemet i.

Men som du siger er det sådan på HTC, men jeg kender en der har en X10 Mini, og der skal man køre et specielt windows program, der så opdaterer og wiper hele telefonen.

Men iOS ER let at opdatere, hvis man er i stand til at trykke 'OK'. Det er alt den user interaktion der kræves.

0 0
Karim 18-01-2011 21:12:14

så let er det ikke! jeg har flere gang gendannet min søsters iphone efter hun selv har prøvet at opdatere den + at jeg skulle installere itunes som gik i stå et på gang når jeg started det op og en gang under gendannelsen

0 0
David 18-01-2011 13:47:54

Disclaimer: Følgene tekst skal ikke forstås som kritik af Android, jeg har IKKE prøvet at opdatere en Android telefon, og jeg siger IKKE at det er bedre end på Android. Det er derudover min personlige mening.

Det er super let på iPhone, iTunes siger at der er en opdatering, og så kan man trykke ok.

Efter opdatering er alt som før, du har de samme apps åbne, selv dine påbegyndt sms og lign. er som de var før.

0 0
Shawn S. Ø 19-01-2011 11:21:35

Men jeg kan fortælle dig at det er super nemt at opdatere en Android. Der kommer en popup frem og du trykker ja.. bingo

Og så skal du ikke engang have et kabel i.. kan vist ikke være nemmere.

0 0

Om brug af cookies