Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone er en af de sikreste enheder

iPhone er en af de sikreste enheder

Har du gang i hemmelig kommunikation, så er iPhone en af de sikreste mobiler på markedet.

Foto: Mobilsiden.dk

Benytter du din mobil til noget kommunikation, som ikke tåler dagens lys, så burde du umiddelbart have en iPhone i lommen. Det er ifølge tidsskriftet Technology Review en af de mest sikre enheder i verden. Det skriver Comon.dk.

Tilbage i 2007, da den første iPhone kom på markedet, blev den kritiseret for ikke at beskytte brugernes data godt nok, men det har Apple siden da arbejdet på, blandt andet ved at indføre kryptering og forbedret password-beskyttelse.

Dataene på iPhone krypteres med algoritmen Advanced Encryption Standard, som anses for at være nærmest umuligt at bryde, selv med de mest kraftfulde computere i verden.

Ifølge Technology Review har selv de amerikanske myndigheder store problemer, når de skal sikre digitale beviser på iPhones og andre krypterede enheder.

Skal man have adgang til dataene skal du bruge en krypteringsnøgle, som ganske vist er lagret på selve telefonen. Men slukkes telefonen så bliver krypteringsnøglen gjort utilgængelig.

Mange brugere har beskyttet deres telefoner med en pinkode, og derfor vil det også kræve du skal forbi denne kode, for at du får adgang til informationerne.

Du kan også indstille telefonen til, at nulstille al data, hvis koden tastes forkert et vist antal gange.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Om brug af cookies