Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-forhandleren Phonetrade erklæret konkurs

iPhone-forhandleren Phonetrade erklæret konkurs

Firmaet Phonetrade, som videresælger brugte iPhones, er blevet erklæret konkurs, efter SKAT kræver flere millioner kroner for manglende moms tilbagebetalt.

Firmaet Phonetrade er netop blevet erklæret konkurs, efter det den 1. august blev taget under konkursbehandling. Det fremgår af Statstidende, hvor der oplyses, at konkursbegæringen blev modtaget den 21. juli.

Phonetrade er gået fra et lille firma, der videresælger brugte iPhones fra privatpersoner, til en butikskæde bestående af 4 butikker. Firmaet voksede lynhurtigt siden dets oprettelse i 2014, og derfor begyndte Phonetrade også at videresælge brugte iPhones, som blev opkøbt fra udlandet.

Læs også: Phonetrade politianmeldt: Promoverer brugte mobiler som nye

Derfor gjorde Phonetrades tre ejere, Dennis Raabjerg Larsen, Frederik Fisker Frederiksen og Morten Zachariasen, brug af den såkaldte brugtmomsordning, hvis formål er, at der ikke der betales fuld moms af den samme vare to eller flere gange ved videresalg af brugte varer.

Har anvendt såkaldt brugtmomsordning forkert

Årsagen til konkursbegæringen er, ifølge Ekstra Bladet, at Phonetrade ikke har gjort brug af den såkaldte brugtmomsordning i overensstemmelse med reglerne, og derfor kræver SKAT et ’større millionbeløb’ svarende til den fulde moms efterbetalt.

SKAT om brugtmomsordningen:
"Når du sælger til en ikke-momsregistreret køber, der bor i et andet EU-land, kan du bruge brugtmomsordningen. Formålet med brugtmomsordningen er, at undgå dobbeltbeskatning, dvs. at der betales fuld moms af den samme vare to eller flere gange.

Det kræver dog, at du på din faktura skriver, "Bilen er solgt efter de særlige regler for brugte varer - inklusiv brugtmoms - ingen fradragsret for køber" (evt. på engelsk eller tysk). Du skal ikke betale moms af den godtgørelse af registreringsafgift, du har modtaget."

Kilde: Skat.dk

”Vi kan ikke betale tre års moms. Det løber jo op i et anseeligt beløb. Det er jo horribelt. Det ville tage os mange år at betale af, mens vi skal forsøge at drive virksomheden videre. Det kan man jo ikke,” siger Morten Zachariasen til avisen.

Phonetrade og SKAT er ikke enige i den måde, som brugtmomsordningen er blevet anvendt på, men det undrer Morten Zachariasen sig over. Firmaet holdt nemlig to møder med SKAT tilbage i januar 2015 om netop denne ordning og hørte sidenhen ikke fra SKAT. Men nu er Phonetrades brug af brugtmomsordningen altså underkendt.

”Vi betaler dyrt for revisor og advokat, som alle har fået samme melding fra Skat. Jeg synes derfor, at det er uanstændigt at forlange, at vi nu skal betale noget med tilbagevirkende kraft, når vi har Skats tilsagn på skrift. Det er ærgerligt, at man ikke kan være lidt mere smidig fra skattevæsenets side. De vil gerne have nogle penge af os, men tvinger os til at lukke. Og så får de jo ikke en krone. De burde have lavet en aftale om tingene,” siger Morten Zachariasen.

Han fortæller endvidere til Ekstra Bladet, at det ikke er urealistisk, at de tre skabere bag kan genåbne med et lignende koncept som da Phonetrade begyndte – altså hvor der udelukkende videresælges brugte telefoner fra privatpersoner uden brug af brugtmomsordningen.

Phonetrade har lukket for muligheden for at sælge sin telefon på hjemmesiden og skriver, at ikke tager imod opkøb 'grundet ferie'.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies