Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-forsalg nedlægger danske internetbutikker

iPhone-forsalg nedlægger danske internetbutikker

Den store efterspørgsel på iPhone 6 skaber server-kiks hos danske teleoperatører.

Et enkelt minut over midnat lød startskuddet for iPhone 6 forsalget. Efterspørgslen var som forventet stor, men hos visse teleudbydere skabte det alligevel kvaler. Både Telia, Telenor og 3 måtte gentagne gange afbryde forudbestillingen for at lette presset på serverne. Det skriver eb.dk.

Omkring midnat og kl. et måtte 3’s servere give efter for det massive pres, og iPhone bestillingen måtte sættes i bero - til flere Apple-entusiasters frustration og hændervriden.

Læs også: Steve Jobs: ”Ingen vil nogensinde købe en stor telefon”

Sammenbruddet var dog kortvarigt og få minutter senere kunne forsalget fortsætte.
Klokken to i nat, fik presset fra de ivrige iPhone-fans Telenor til at poste følgende undskyldning på deres Facebook-side:

Vi har et enormt pres på vores hjemmeside og kæmper virkelig for at då det hele til at glide så smertefrit som muligt. Det er desværre ikke helt uden udfordringer, og vi har været nødsaget til at pause køen et par gange for løbende at prøve at afværge de udfordringer der dukker op, når der er så stort et pres på vores servere."

På 3's Facebook-side erkendes at iPhone 6 forsalget skaber server-kvaler
På 3's Facebook-side erkendes at iPhone 6 forsalget skaber server-kvaler

Ny rekord?

De flere driftsforstyrrelser peger på, at Apple igen formår at sætte pres på salgskanalerne ved deres årlige iPhone-lancering. Sidste uge var det Apples egen netbutik i USA, der måtte bukke under for presset fra de købelystne iPhone-fans.

Det massive pres har derfor også udmøntet sig i rekordstort forsalg på 4 millioner enheder de første 24 timer, omtrent 46 iphones per sekund – en fordobling af forgængeren, iPhone 5’s, salgstal.

Læs også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus slår salgsrekord

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies