iPhone kunder nemmere mål for falske SMS’er

Ifølge en sikkerhedskonsulent er Apples SMS-system mere usikkert end andre operative systemer, såsom Android og Symbian.

iPhone kunder nemmere mål for falske SMS’er

Vi har tidligere skrevet om at Apples iPhone skulle have et sikkerhedsproblem i sit SMS-system. Det blev dog hurtigt afvist fra Apple, der ikke mente der var tale om en generel fejl i iPhone, men en fejl i SMS-systemet.

– Apple advarer: ”Stol ikke på sms-afsenderen”

Men problemet med de uigennemskuelige falske SMS’er på iPhone, er tilsyneladende ikke ligeså let at finde på andre store operative systemer, slår Cathal McDaid, sikkerhedskonsulent fra firmaet AdaptiveMobil,  fast i en udtalelse til Cnet.com.

– ”Vi har testet problemet på Android, Windows Mobile, BlackBerry og Symbian-telefoner, og de fleste af dem, ignorerer simpelthen denn ”svaradresse felt” eller viser både den ”rigtige oprindelsesstatus adresse” og svaradresse som SMS-system-specifikationerne anbefaler. iPhone hidtil er den eneste enhed, der ikke opfylder disse sikkerhedshenstillinger”, fortæller McDaid.

McDaid siger yderligere at ”Apple har efterladt en betydelig sårbarhed i iPhone, der kan gøre det muligt for forbrugerne at blive narret til at overlade personlige oplysninger til hackere og kriminelle.”

Cnet.com har prøvet at få en udtalelse fra Apple, men har endnu ikke fået et svar.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 24/8/2012 publicerede redaktionen historien; Ny video viser iPhone 5 front og dele – Den kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om iPhone..