Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone-lækagen var ikke et mediestunt

iPhone-lækagen var ikke et mediestunt

Nye oplysninger giver for første gang detaljer om, hvordan den tabte iPhone er endt hos Gizmodo.com, og peger samtidig på, at Apple har lidt store tab på grund af sagen.

Brian Hogan som den
Brian Hogan som den "tabte" iPhone dukkede op hos

Retsdokumenterne fra sagen om den tabte iPhone-prototype er netop blevet offentliggjort.

Dokumenterne, der blandt andet indeholder detaljer fra afhøringer og ransagninger, kaster nu mere lys over sagen.

For første gang afsløres det, hvordan mobilen endte hos webmediet Gizmodo.com.

Skadeligt for Apple

I dokumenterne kan man blandt andet læse, at flere repræsentanter fra Apple har fortalt politiet, at offentliggørelsen af prototypen har været "umådeligt skadeligt for Apple", der har lidt et "enormt" tab af indtjening, og har set salget af de nuværende iPhone-modeller falde.

Apple kalder mobilen for en "forretningshemmelighed" og siger at værdien af prototypen er "uvurderlig".

Tabt og fundet

Prototypen på den nye generation af iPhone blev tabt på en bar ikke langt fra Apples hovedkvarter i Californien, af Apple-ingeniøren Robert Powell.

Her blev den fundet af 21-årige Brian Hogan, der solgte den videre til Gizmodo.com, på trods af, at han havde fundet frem til ejeren af mobilen via Facebook-applikationen og LinkedIn, og desuden var klar over, at det var en speciel prototype, der tilhørte Apple.

Hogans roommate forsøgte, i følge afhøringen, at tale Hogan fra at sælge prototypen videre, af hensyn til ingeniøren, der havde tabt den.

Det afviste Hogan, og sagde angiveligt, "det er bare ærgerligt for ham. Han tabte sin mobil. Det skulle han ikke have gjort."

Roommaten kontaktede herefter politiet, fordi hun var bange for at man ville kunne spore mobilen til hendes computer, som Hogan havde forsøgt at koble iPhonen op til.

Fjernede beviserne

Mens politiet forberedte ransagningen af Hogans lejlighed, ringede hans roommate igen og fortalte politiet, at Hogan og en tredje sambo nu var ved at skaffe sig af med beviserne.

Hogan nåede at skaffe sig af med blandt andet en bærbar computer, et USB-drev, et hukkommelseskort og nogle klistermærker fra prototypen.

Han hjalp dog poltiet til at skaffe tingene tilbage, da han blev gjort opmærksom på, at det er ulovligt at ødelægge eller fjerne bevismateriale og at det kun beviser, at han ikke var i god tro.

Apple har sat dato på deres næste event, hvor vi højst sandsynligt bliver præsenteret for den nye iPhone.

Læs også:
Reklamemand: Apple planlagde iPhone-lækagen
Politiet går ind i sagen om iPhone 4G
Apple kræver tabt iPhone tilbage 
Her er Apples nye iPhone!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

andreas 23-05-2010 13:16:49

som appel elskere siger...hvorfor skulle appel gå væk fra deres design med en telefon som var ud i et?? hvorfor skulle de pludselig begynde med løse dele?? mystisk!!

0 0
DaSHRINK 18-05-2010 15:16:32

Man må jo sige at stuntet kom lige på det rigtige tidpunkt fra Apple.

1. Medierne elsker Apple, og de gør alt for at vise deres produkter.

2. Microsoft har netop udgivet KIN1 og KIN2 telefonerne (som skulle være revolutionerende, da de indeholder en del features fra WP7), og derfor har Apple lavet stuntet, så de var sikre på at folk vidste at der kom en ny iPHONE. Hvor var mediadækningen ved Microsofts lancering??

3. Apple fik meget eksponering ved at lave det nummer, og nu får de endnu mere ved lanceringen!

Føj for den lede!

0 0
Nygaard 18-05-2010 12:52:51

Jeg er heller ikke overbevist.

1. Alle potentielle iPhone kunder længe været klar over, at der er en efterfølger på vej. Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen. Derfor er det helt naturligt at salget af den nuværende model begynder at stagnere.

2. Apple har alle dage været et af de mest hemmelighedsfulde og super-sikrede firmaer overhovedet, når det kommer til leaks af nye produkter. Selvfølgelig lader de ikke lige pludselig nogen forlade HQ med en "uvurderlig prototype", hvis ikke der er en idé med det.

3. Det er helt oplagt at brygge videre på den gode historie, og dermed opnå mere opmærksomhed og gratis medie-opmærksomhed... Så hvorfor lade være?

0 0
Schwartz 18-05-2010 10:26:41

Ja unskyld,

Men umiddelbart kan jeg ikke se hvad der viser dette. Apple kan jo altid hævde de har tabt penge, men det er ikke nemt at verificere i virkligheden. Så hvilke fakta beviser hvad det er?

Apple har fået masser af omtale uanset hvad der gælder, det er svært at se hvad der er rigtigt eller forkert i denne sag :-)

Ak ja, klare fakta efterlyses...

0 0
Jesper Søgaard 18-05-2010 08:19:23

Der er kun én hvis skyld dette er. Det er Apple. I mit arbejde har jeg lært at risiko = sandsynlighed*konsekvens. Når man tillader at tage telefonen med ud fra HQ så er der lige pludselig en sandsynlighed for at den bortkommer. Og når konsekvensen af at den lækkes er så stor som de siger den er (enorme tab) så har Apple kun sig selv at bebrejde.

Lad Brian Hogan være.. han gjorde hvad alle andre ville have gjort, hvis de fik fingre i en iPhone-prototype. Eftersom den er uvurderlig og har betydet enorme tab så giver det ingen mening at retsforfølge en 21-årig fyr.

0 0

Om brug af cookies