Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone: Norge sænker priserne - Danmark nægter

iPhone: Norge sænker priserne - Danmark nægter

Norge følger nu efter Sverige, og sænker priserne på iPhone-abonnementer. Danmark skal ikke forvente lignende tiltag.

Sidste uge offentliggjorde Telia Sonera i Sverige, at de ville sænke prisen på iPhone, samt tilbyde flere abonnementer. Det skulle løse konflikten, hvor forbrugerne brokkede sig over mangel på fri datatrafik. I Norge har Netcom eneret på salget af iPhone 3G, og de følger nu efter.

Netcom har præsenteret et alternativ til deres iTalk-abonnementer, hvor forbrugerne kan få fri datatrafik. Prisen bliver dog 465 danske kroner om måneden, og man skal betale 40 øre/min for samtale, 80 øre for opkaldsafgift og 50 øre/sms. Prisen for iPhone 3G med abonnementet bliver 3.060 danske kroner for 8GB og 3.900 kroner for 16GB.

Den samlede pris med det nye abonnement bliver 8.629 kroner delt ud over en bindingsperiode på 12 måneder. Det er dog uden samtale og sms.

Telia i Danmark følger ikke efter

Til trods for at Sverige og Norge har sænket priserne, skal vi ikke forvente noget lignende fra Telia i Danmark. Ifølge Comon.dk har Telia oplyst, at forretningsmodellen ikke vil hænge sammen med et frit dataforbrug.

Undskyldningen lyder på, at udenlandske operatører har mulighed for, at binde deres kunder længere. I Sverige kan Telia Sonera binde nye iPhone-kunder i 18 eller 24 måneder, mens Netcom i Norge kan binde deres i 12 måneder.

På nuværende tidspunkt er den samlede pris for en iPhone 3G i Danmark under 5.000 kroner, mens den i Sverige billigst koster 6.223 kroner samlet. I Norge er prisen som sagt 8.629 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christian 10-07-2008 18:55:34

Hvis Telia virkeligt alene åbner for 3G for iPhone kunderne....så kan man vel konkludere at de bliver prøveklud. Så må vi andre væbne os med tålmodighed og nøjes med vores billigere telefon og først få 3G når Telias net virker ;-)

0 0
Nicolai Johannesen 10-07-2008 15:03:57

Telia må virkelig følge sig presset! Men de har åbenbart ikke det hardware eller de aftaler der skal til for at Telia kan få prisen på 3G/EDGE data ned i et fornuftigt leje!

Ellers ville de ikke komme med alle de dårlige undskyldninger og bare lavet et andet eller et tillæg abonnement. Så de ikke ville få alt den dårlige presse eller sende kunderne hen til andre selskaber!(se: http://www.mobilsiden.dk/index.php?aId=6366#editbox)

Jeg tror ikke Telia er så inkompetente som de virker lige nu, jeg tror ikke de har noget valg, jeg tror de arbejder på at lave deres 3G net bedre i Danmark og få priserne på 3G/EDGE data ned og indtil da må Telia bare håbe på det bedste!

Telia har sat sig selv i en meget dårlig situation i Danmark, så de kunne få lov til at sælge IPhone i Norden og fra deres synsvinkel forhåbentlig blive større spiller på det marked.

Det kommer så desværre til at gå udover den danske forbruger der bare gerne vil have en IPhone og et abonnement så man kan brugen den som den var tiltænkt fra Apples side ”Browse the real web, get HTML email, and find yourself with GPS maps.” som der står på Apples hjemmeside!

0 0
Hans Jensen 09-07-2008 00:21:57

Ja de åbner samtidig, men de har stadig ringe dækning. De dækker de fire store byer, og ellers er man overladt til Edge. Hvad er så pointen med en Iphone. På den baggrund kan jeg godt forstå, at de starter salget i København.

Jeg tror i øvrigt hurtigt at Telia finder ud af, at hvis de skal holde på kunderne, så skal de lave en fri data service. Men mon ikke de først skal teste netværket med mobiler før de giver los. Vil dog vædde på at muligheden kommer inden de seks måneder udløber. Men så er det nok for sent.

0 0
Lasse 08-07-2008 17:59:54

Så vidt jeg husker, har de lovet at åbne for deres 3G netværk samtidig med at de sælger IPhone

Så må vi håbe nettet er stabilt nok til alle dem der køber en IPhone 3G og forventer at kunne drøne derudaf på nettet

0 0
Christian 08-07-2008 15:34:26

Ja...den er lavet til mobilt internet...og hedder iPhone 3G.

Men det store spørgsmål er: åbner Telia op for deres 3G net? Eller står de nye glade ejere d. 11. juli med en 3G telefon...uden 3G dækning.

0 0
XcybC 08-07-2008 10:42:19

Det handler ikke om utilfredshed med prisen, men simpelt hen om den lave mængde data og et ufleksibelt abonnement.

Iphone er ikke en SMS maskine, men lavet til mobilt internet. Hvad skal jeg bruge fri SMS til? Giv dog os forbrugere muligheden for fri data, så betaler vi gerne 600 om måneden. Det er utroligt så unuanceret du er i din fremstilling af Telias priser. Nu får Sverige og Norge muligheden. Det er simpelthen for dårligt.

Der bliver en sand flugt fra Telia om 6 måneder. Det er helt sikkert.

0 0
christoffer 09-07-2008 14:55:02

Enig..
Det er ikke prisen der er problemet.
Jeg er af den overbevisning at det ikke kunne være gjort billigere, og at Telia har gjort deres for at få en overkommelig pris over de kort 6 mnd.
Men det faktum at der ikke er fri data(eller bare en højere grænse eg. 10 GiB?), men kun 300 mb/mnd. i et abonnement til 600 kr. pr mnd. er simpelthen ufatteligt.

jeg har set kommentarer fra Telia:

"De fleste hjemmesider har en mobilversion, som stort set ikke fylder noget. Besøger man disse, så passer det skam fint."
"vi ved præcist hvor meget vores eksisterende brugere benytter af data."

Problemet er at de tror at den browsing og dataoverførsel der skal ske på iPhone kommer til at matche deres EKSISTERENDE brugere.

Jep.. de kommer ikke til at holde på kunderne.

0 0

Om brug af cookies