Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Iphone ødelægger teleselskabernes overskud

Iphone ødelægger teleselskabernes overskud

Smartphones, inklusive iPhone, presser prisen på dataabonnementer ned og skærer i teleselskabernes overskud, lyder det fra en af landets teleanalytikere.

Teleselskaber verden over kæmper en brav kamp for at få lov til at sælge Apples iPhone, men de faldende priser på dataabonnementer presser indtjeningen til det yderste. Sådan lyder udmeldingen fra teleanalytiker John Strand, der er direktør i Strand Consult.

 - "Den er teleselskabernes værste ven, fordi de propper tusindvis af tilskudskroner i den for så at sælge dataabonnementer til lavpris," siger John Strand, der er direktør i Strand Consult, til Jyllands-Posten.

I hælene på iPhonen er kommet en lang række smartphones fra andre mobilproducenter. Den store vækst på markedet for intelligente telefoner har fået operatørerne til, at konkurrere på flatrate-abonnementer, hvor kunderne for en fast månedlig pris kan bruge en mere eller mindre ubegrænset mængde af data.

 - "Det lyder meget godt, at kunderne bruger meget data, og mange teleselskaber taler begejstret om det. Men når teleselskaberne samtidig sælger abonnementer til flatrate, svarer det til restaurantejeren, som tilbyder en buffet med 'Spis hvad du kan' for 100 kr. og samtidig jubler over, at kunderne propper sig med mad," siger John Strand ifølge avisen.

Smartphone-markedets eksplosive vækst vil formentlig fremstå tydeligt på næste uges Mobile World Congress, som blandt andet vil få besøg af LG's nyeste touchscreen-telefon, KM900 Arena.

Læs mere om Mobilsiden.dks dækning af MWC, klik her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

npb 23-02-2009 13:55:21

Findes der da nogen danske teleselskaber der udbyder "rigtig" flatrate til mobiler? Altså uden et loft, en såkaldt "fair use" grænse på fx 10GB?

0 0

Om brug af cookies