Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone SE sælges til det tredobbelte af produktionsprisen

iPhone SE sælges til det tredobbelte af produktionsprisen

På trods af at iPhone SE har en ganske fornuftig pris på 3.699 kroner, tjener Apple stadig kassen på den. Den koster nemlig kun 1.050 kroner at fremstille.

Hver gang Apple lancerer en ny iPhone eller iPad, går der ikke lang tid, før en virksomhed har splittet dem til atomer for at identificere hvert eneste komponent og give et bud på, hvad Apples omkostninger er ved produktionen.

Selv om den lille iPhone SE på 4” kun har været mulig at købe siden den 31. marts, har analyseinstituttet IHS allerede fået fingrene i den og vurderet, at den koster $160 svarende til 1.050 kroner at fremstille. Her udgør 1.022 kroner selve udgifterne ved komponenterne, mens 25 kroner går til den egentlige fremstilling.

Apple har længe haft ry for få enorm avance per solgt iPhone eller iPad, og det er heller ingen undtagelse med den lille iPhone SE. Med en dansk pris på 3.699 kroner for den undersøgte 16 GB variant vil det altså sige, at den - hvis beregningerne fra IHS stemmer overens med virkeligheden - bliver solgt til en pris, der er over tre gange højere end udgifterne ved at fremstille den. I hjemlandet USA er prisen cirka 2,5 gange højere.

Læs også: iPhone 6S koster Apple 1.540 kroner at fremstille

Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind på, at Apple kan tjene så meget per iPhone SE. Dels lægges der her i Danmark også 25 % moms oveni, lige som der formentligt er yderligere udgifter ved import og forsendelse.

iPhone SE: Fusion af iPhone 5s, 6 og 6s

Foruden Apples store avance for iPhone SE er det også interessant at kigge på, hvordan Apple har kombineret komponenter – ikke kun fra iPhone 5s – men også fra iPhone 6 og iPhone 6s. I en PDF-fil har IHS detaljeret dokumenteret, hvilke udgifter der er ved hvert komponent og hvilke andre iPhones, de tidligere er brugt i.

"iPhone SE repræsenterer en sammensmeltning af tre iPhone-generationer - iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6s - sat sammen til noget helt nyt. På trods af dens fysiske lighed med iPhone 5s er det færdige resultat meget bedre. De eneste kompromiser, som en kunde vil gøre med iPhone SE i forhold til iPhone 6s, er den mindre skærm og lavere skærmopløsning," siger direktør ved IHS, Andrew Rassweiler.

Læs også: Apple Watch: Dyrt at købe - billigt at fremstille

I nedenstående tabel ses de fleste af de komponenter, der udgør iPhone SE og udgifterne ved produktionen af den. Størstedelen af komponenterne er fra den seneste iPhone 6s, mens en god portion af dem er fra den lidt ældre iPhone 6. Enkelte komponenter går helt tilbage til iPhone 5s lige som designet, hvoraf skærmen er det dyreste.

Komponent Producent Pris (kr.) Brugt i
Skærm LG Display
Japan Display
Sharp
130,8 iPhone 5s
Apple A9-processor Apple 143,9 iPhone 6s
Modem Qualcomm 98,1 iPhone 6
16 GB NAND (eMMC) Toshiba 23,6
iPhone 5, 6 og 6s
2 GB RAM SK Hynix 77,2 iPhone 6s
Dele til strømstyring Qualcomm
Dialog Semiconductor
42,5 iPhone 6
Radiofrekvens (sender/modtager) Qualcomm
Skyworks
Qorvo
Broadcom
TDK Epcos
90 iPhone 6 og 6s
Integrerede kredsløb Cirrus Logic
NXP
Texas Instruments
Broadcom
22,6 iPhone 5s og 6s
12 og 8 megapixel kamera Ukendt 87 iPhone 5s og 6
WLAN, Bluetooth og GPS Ukendt 37,6 iPhone 6s
Sensorer Ukendt 22,6 iPhone 5s, 6 og 6s
Batteri Huizhou Desay Battery 14,1 Ingen


Apple iPhone SE - billigste pris fra 945kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies