Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhonen som universal-remote

iPhonen som universal-remote

En IR dongle er løsningen...eller hvad?

De fleste tech-mindede mennesker har efterhånden en computer af den ene eller den anden art forbundet til husalteret, med alt hvad dertil hører af kabler, sammenføjninger og fjernbetjeninger: en til forstærkeren, en til selve fjernsynet, en til BluRay afspilleren, og en til computeren. Og så bli'r tøsen tosset, fordi der ligger 4 forskellige, uvægerligt grimme stykker plastik og fylder på hendes fine sofabord - suk.

Hvad gør man så? Tja, nogle af de mest nørdede typer satte sig ned, og lavede L5 fjernbetjeningen, der blev fremvist på CES i januar i år: en lille dongle, der kan sættes i dock-connector stikket på din iPhone eller iPod Touch. 


Som bekendt er iPhone / iPod Touch allerede en utrolig komplet fjernbetjening til det meste der kan fanges på WiFi og Bluetooth, men IR delen mangler? Det løser L5: køb donglen, og download så den gratis L5 fjernbetjenings applikation.

L5 kender en masse af de mere populære stykker hardware fra fødslen af, og skulle du ha' noget hardware den ikke kender, er L5 applikationen i stand til at "lære" fra eksisterende fjernbetjeninger: sæt dem næse mod næse, og tryk så på knappen på den eksisterende fjernbetjening - hey presto, og knappens kode er sendt til din iPhone / iPod Touch.

Nåh - er det så fryd og gammen det hele? NEJ! Ideen er - som så mange idéer - helt fantastisk: jeg ville ELSKE at kunne styre al hardware i stuen med én fjernbetjening (hej B&O, red.), og tøsen ville også blive glad.

Men; prisen på USD50 (ca. DKK 300) er urimelig, og så er der også miniput-faktoren: hvor tit forlægger du din iPhone / iPod Touch / Apple Remote i forvejen? Godt - så tag det tal, og multiplicer det med størrelsen på adapteren, der skal flækkes i din iPhone / iPod Touch. Jeg spår, at du vil bruge mere tid på at lede efter L5'eren end du vil få den brugt?

Jeg synes vi skal bede Steve om at bygge en IR-sender ind i den næste iPhone i stedet?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ztyle 23-05-2010 15:37:02

Ideen er da ok, men det der irritere mig er at forbrugerene og tech journalister, stadig råber efter at gaget producenter skal indbygge gammel teknologi, det giver ingen mening, man burde snart indse at dette er det 21. århundret og det er producenterne af TV, lyd anlæg og andre bokse som folk har stående, som skulle indbygge moderne remote systemer, så det kunne styres som ens PC, Mac eller PS3

0 0
Henrikmand 24-05-2010 08:20:22

Der burde efterhånden være nogen, som kom videre, og fik lagt det gamle IR på museet! Helt enig.

Men det ser ud til at vi skal leve med den standard nogle år endnu.

Så jeg synes det er en fantastisk idé, at forsyne vores vores andre enheder med faciliteter, så vi kan lægge 4-5 fjernbetjeninger i skuffen.

Men at lave det SÅ kikset, som Apple er i gang med nu, er da et KÆMPE skridt baglæns. Der er da aldrig nogen, der vil trække sin lækre lommebamse ned i sølet, og montere en stor, firkantet klods på den.

Jeg synes til gengæld, at Lumigon har fat i det HELT rigtige. Her er det indbygget, og det bliver en fast komponent i enhedens interface.

DET er smart!

Så er det bare spændende, om vi nogensinde får Lumigon at se i virkeligheden...

0 0

Om brug af cookies