iPhones stadig uden om NFC – satser på anden løsning

Apple går egne veje når det kommer til mobilbetalingsløsninger og de nye iPhones er fortsat uden NFC.

iPhones stadig uden om NFC – satser på anden løsning

Apple går egne veje engang imellem og denne gang er ingen undtagelse. Selvom konkurrenterne og bagmændene bag nogle løsninger, satser på at NFC-teknologien vil spille en afgørende rolle i fremtidens mobilbetalingsløsninger, så er Apple ”Rasmus-modsat”.

Ingen af de gamle iPhones har haft NFC-teknologien indbygget og de to nye iPhones, iPhone 5C og iPhone 5S, understøtter heller ikke teknologien.

På onsdag frigives den næste store opdatering til Appels mobilestyresystem, iOS 7, og denne indeholder hvad kan være Apples bud på fremtidens betalingsteknologi. Det skriver Computerworld.dk.

Den amerikanske side GigaOM, så er der tale om en løsning der benytter Bluetooth Low Energy (BLE). Apple har navngivet løsningen iBeacon.

Apple selv har dog ikke gjort meget i, at fremhæve løsningen, men GigaOm har lavet en detaljeret gennemgang af, hvordan løsningen formentlig vil fungere.

Kort og godt, så adskiller iBeacon sig fra NFC ved, at det registreres når man går ind i butikken, mens man med NFC skal holde telefonen hen over en betalingsterminal.

De danske butikker er dog ikke forberedt til BLE, men har indbygget NFC-sensor. Butiksejere kan dog opsætte en række små bluetooth-sensorer i butikken – de såkaldte beacons.

Butiksejere vil også kunne sende tilbud, produktoplysninger eller menukort ud til kunderne, men det forventes også det på sigt vil blive muligt at gennemføre betalinger via iBeacons.

Disse beacons vil også kunne bruges til indendørs navigation i indkøbscentre og stormagasiner, hvor GPS sjældent virker optimalt.

Sidste år kom Apple med løsningen Passbooks, som på nogle punkter også kunne være blevet en konkurrent når det kom til mobilbetalingsløsninger.

Seenste nyt om emnet

Redaktionen følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/9/2013 kørte vi artiklen TDC-kunder får 4G med de nye iPhones – Du finder artiklen her. De sidste nyheder om emnet finder du her.