Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPod dør hvis Apple sover i timen

iPod dør hvis Apple sover i timen

Rygterne om en mobiltelefon fra Apple (iPhone) har lydt i over et år. Mobilekspert mener, at Apple skal skynde sig, hvis de har intentioner om stadig at spille en rolle på markedet for mobilt musik. Et samarbejde med en stor mobilprocent er den bedste mulighed.

Mp3-afspillere er snart fortid. Musikmobiler er fremtiden.
Mp3-afspillere er snart fortid. Musikmobiler er fremtiden.

Mp3-afspillere er snart fortid. Musikmobiler er fremtiden.

En undersøgelse lavet blandt 853 trendy unge mennesker mellem 16 og 25 år fra Sverige, Norge, Danmark og Finland viser, at intet mindre end 34 procent foretrækker at opbevare deres musik på en mobiltelefon. 15 procent vil primært have ynglingssangene på computeren mens kun 14 procent foretrækker mp3-afspillere.

Tallene er skræmmende læsning hvis ens forretningsområde er dedikerede musikafspillere.

Apple har enorm succes med deres iPods – hvor design, lyd og brugervenlighed går op i en højere enhed. Men nu ser det ud til at den gode indtægtskilde, er på vej til at tørre ud.
Mobilsiden.dk’s ekspert mener, Apple skal ud af starthullerne hvis de stadig har planer musikmarkedet:

- "Apple skal have en iPhone ud hurtigt hvis de på længere sigt fortsat vil spille en rolle inden for mobilt musik", siger John G. Pedersen.

Konkurrencen på markedet for musiktelefoner er nemlig steget drastisk på det seneste, og Apple endnu ikke sat sit et modangreb ind. Sony Ericsson har således bragende succes med Walkman-serien (W) og hos Nokia kører N-serien forrygende.

Succes stiller store krav

Hvis Apple skal få succes på mobilmarkedet kræver det enormt meget. iPhone skal have alt det indhold, som de avancerede telefoner fra Sony Ericssons Walkman-serie og Nokias N-serie har. Men samtidig også det cooleste Apple-design og verdens absolut bedste musikafspiller.

- "Jeg vurderer det som 'meget meget svært' for Apple at ramme alle dele samtidig. Derfor ville det være naturligt, om en iPhone var et samarbejde med en af markedets store producenter", siger John G. Pedersen. Han tilføjer at Apple kan få svært ved at starte op fra bunden som ny mobilproducent.

Konklusionen må være, at kommer Apple ikke snart på mobilmarkedet, så vil man tale om ’engang’ hvor Apple virkelig kunne noget på markedet for bærbar musik.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies