Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPod’en har rundet 10 år

iPod’en har rundet 10 år

Web-TV: Verdens mest solgte musik-afspiller har netop holdt den første “runde” fødselsdag. Læs historien og gense releasen.

Søndag den 23. oktober 2011 rundede Apples legendariske musikafspiller, iPod’en, det første “skarpe” hjørne og havde 10 års fødselsdag.

iPod’en blev lanceret ved et arrangement den 23. oktober 2001, men dengang var der ingen der havde nogen idé om, hvor meget indflydelse den lille musikafspiller, skulle ende med at få for hele musikindustrien.

Du kan se et videoklip herunder, hvor iPod’en blev præsenteret, samt et hvor iTunes Music Store bliver præsenteret af Steve Jobs.

iPod'ens historie

Den første iPod var kun til Mac-brugere hvilket også gjorde at målgruppen for potentielle købere var snæver.

Først i 2003 gik der massemarked i salget af iPod’s, og den første million var da langet over disken.

I 2003 kunne Windows-brugere benytte iPod’en og endnu “vildere” var det, da de i april måned 2003 fik åbnet op for salget af digital musik i iTunes Music Store.

I løbet af 2003 blev der sendt to millioner iPod’s over disken. Og i de kommende år tog succesen til, hvilket også gav udslag i flere nye iPod-modeller. Blandt andet Mini, Nano, Shuffle og Touch, det betød også at mange af konkurrenterne opgav kampen.

I april 2007 kunne Apple så fejre, at en kæmpe milepæl var nået, eftersom der var solgt 100 millioner eksemplarer af iPod’en.

I dag er der nu solgt mere end 321 millioner iPod’s på de 10 år, og salget af iPod toppede i 2008, hvor Apple fik solgt over 54 millioner eksemplarer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies