Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Isbjørn livestreames over WiMAX

Isbjørn livestreames over WiMAX

Skandinavisk Dyrepark livestreamer isbjørneungen Siku døgnet.

Skandinavisk Dyrepark fået sig et rigtig trækplaster; Isbjørneungen Siku. Isbjørneungen er så populær, at dyreparken nu har investeret i to trådløse WiMAX forbindelser fra Skyline, så voyeristiske naturelskere fra hele verden kan følge den lille bjørns udvikling på tæt hold via live webcam.

Siku blev født den 22. november 2011 af af hunisbjørnen Ilka. Hans navn er symbolsk, da "Siku" er det mest brugte ord for havis på alle inuit/eskimosprog.


Skyline WiMAX paraboler, der sender signalerne tilbage til Skylines mobilmast. (Foto: Søren Koch – Hilmer & Koch Nature Photography)
Skyline WiMAX paraboler, der sender signalerne tilbage til Skylines mobilmast. (Foto: Søren Koch – Hilmer & Koch Nature Photography)

ADSL duede ikke

Ved hjælp af to 10/10 Mbit/s-WiMAX-forbindelser og to webcams bliver Siku streamet på internetttet døgnet rundt. Valget på en trådløs WiMAX forbindelse skete, fordi Skandinavisk Dyrepark stod med et akut problem.

Djursland er kendt for de midest talte elendige bredbånds muligheder, og det var ikke muligt for dyreparken at benytte en kabelforbindelse via TDCs fastnet. De kablede forbindelser var simpelthen for dårlige til at kunne trække livestreamingen, og signalet kunne heller ikke til Sikus område i parken.

Valget faldt derfor på Skylines trådløse WiMAX løsning, som trådløst sender webkameraernes signaler til nærmeste SkyLine mast, og derfor går signalet via fiberforbindelser ud på internettet.

Livestreamingen af den lille isbjørn Siku kan ses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies