It-gigant indfører Siri-forbud

IBM-medarbejdere med iPhones må ikke benytte stemme-assistenten Siri. Firmaet frygter, at forretningshemmeligheder gemmes på Apples servere.

It-gigant indfører Siri-forbud

Medarbejderne hos it-giganten IBM må gerne medbringe egne smartphones og tablets, men der er en særregel for dem, der benytter iPhone 4S.

Det er således forbudt at tage stemme-assistenten Siri i brug, skriver technologyreview.com.

Årsagen er, at Siri overfører en række data til Apples servere. Når man eksempelvis dikterer en sms-besked eller en mail, bliver lyd omdannet til ord via disse servere, men Apple har ikke oplyst, hvor længe disse informationerne bliver gemt – eller hvem der eventuelt kan få adgang til dem.

Det er heller ikke tilladt at bruge sin smartphone som WiFi-hotspot, og det gælder uanset mærke og model. Forbuddet strækker sig ligeledes til Dropbox, da firmaet frygter, at fortrolige data kan blive lækket.

Emnets videre forløb

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fulgte op på historien. 25/5/2012 publicerede redaktionen en vinkel på Skrappe regler om mobiltelefoner i fængslerKlik her for fortsættelsen.. De sidste nyheder om emnet finder du her.