Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   IT-Mormor med slag i!

IT-Mormor med slag i!

Hvad er nu det? Det er såmænd en ny undersøgelse som viser, at folk på +55 er med, når det drejer sig om blogs, webkameraer og downloading af film og musik til mobiler.

Ny undersøgelse viser, at bedsteforældrene gerne lærer af deres børnebørn, hvilket kommer til udtryk når det drejer sig om deres IT- og kommunikationsvaner. Disse kommer mere og mere til at ligne deres børnebørn – teenagerne.

I dag viser statistikker, at der blandt folk på +55 er 70 procent, som sender digitale filmklip og billeder til venner, bekendte og familie. Prognoser estimerer, at 20 procent i 2007 vil komme til at downloade musik fra internettet – 18 procent film.

Pressechef fra Telia, Rune Fick Hansen, udtaler, at de ældre er kommet med på moden, idet mange af de services, der tilbydes i dag, er ret brugervenlige. Både ung som gammel betragter i dag nettet og mobiltelefonen som en naturlig del af hverdagen - for så vel i fritiden som også i arbejds- og studietiden.

Folk på +55 lærer at benytte de moderne devices af deres børn og børnebørn. Hele 24% har lært, hvordan man downloader musik til mobilen eller computeren. 60% har lært om sikkerheden på internettet samt på computeren.

Der synes at være en tendens til, at de ældre følger i de yngres fodspor, når det kommer til moderne kommunikationskanaler. Dog synes det stadig at være et stykke ud i fremtiden, førend vi får de +55 at se på gaden, mens de lytter til musik på deres mobiltelefoner. Det med at tjekke emails på mobilen og endvidere benytte internettet på denne er endnu ikke et hit, men det er dog blot et spørgsmål om tid, før det slår igennem.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies