Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed

iWatch og iOS 8 skal fokusere på fitness og sundhed

Rygte: Kommende iOS 8, skal i samarbejde med Apples iWatch, lette hverdagen for de der ønsker at følge den sunde linje.

Billede: Reklame for Apple Siri (den personlig assistent til iOS)
Billede: Reklame for Apple Siri (den personlig assistent til iOS)

Apples planer omkring lancering af et såkaldt “smartwatch”(smart-ur), der kan arbejde sammen med iOS-enhederne, er endnu ukendt, men det forhindrer ikke rygtemøllen i at svinge for fulde gardiner igen.

I arbejdet med iOS 8(kommende styresystem til Apples mobile enheder) har tech-giganten efter sigende enorm fokus på sundhed og fitness, lyder det fra personer, der er bekendt med Apples planer. Det skriver 9To5mac

Ikke overraskende overhovedet 
Først og fremmest så var opdateringen til iOS 7 et kæmpe make-over på udseendet, som Apple formentlig ikke vil gentage foreløbigt. Derudover har der længe været spekuleret i, hvorvidt “iWatch” overhovedet er et smart-ur, og om vi istedet kan forvente en “wearable”(gadget man kan bære på kroppen), der i højere grad virker som tilbehør til indsamling af fitness-data. Det var også sidst i maj 2013 på D11 konferencen, at Apples CEO Tim Cook udviste en vis skepsis omkring Googles Glasses(smarte briller) og desuden Smartwatch-kategorien, da hans argument lød på, at man ofte bruger mobilen som armbåndsur. Topchefen påpegede ved konferrencen også, at han dengang endnu ikke havde set et “great product”(fremragende produkt), og det har sikkert ikke ændret sig siden. 

Her godt et halvt år efter dukker “Healthbook” op, som navnet på en kommende app fra Apple, der skal bruges til at få overblik over fitness-relaterede informationer. Det har iOS-brugerne i forvejen via blandt andet Nike, der jo på forhånd kan snakke sammen med det famøse “Nike Fuelband”, som Tim Cook i øvrigt selv bruger.

Også til vitale data
Foruden indsamling af data fra GPS og skridttæller, så er det tilsyneladende også meningen, at app’en skal følge brugerens blodtryk, puls, og potentielt andre data. 

Google tester smarte linser

App’en “Healthcare”, der altså skal være en præinstalleret app på kommende iOS 8, vil efter sigende ligne Apples nuværende “Passbook” app, med forskellige kort, der virker som et personligt kartotek over sundheds-relaterede informationer. 

I takt med, at Apple løbende har ansat adskillige personer med kendskab til sundhed, medicinal og fitness-området, er det også tænkeligt at 2014 vil byde på et nyt produkt fra Tim Cook & Co. 

Hvis Apple har tænkt sig at revolutionere sundheds/fitness-branchen, som de tidligere har gjort for mobilen med iPhone, hvordan skal et kommende produkt så skille sig ud i mængden? Er Apple blevet overhalet indenom at alle konkurrenterne, der heftigt kæmper om at få kunderne overtalt til at gå med ur eller briller? 

Link: 9To5mac.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Claus Jul Larsen 03-02-2014 14:56:46

Det er jo bare et forsøg på at vise at Apple er innonative, men i virkeligheden er der ikke noget nyt i det.

0 2
03-02-2014 10:09:38

Det er her jo allerede. Det hedder S-health og Galaxy gear :-)

1 3
Om brug af cookies