Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Jobopslag fra Apple afslører: Siri på vej til Skandinavien

Jobopslag fra Apple afslører: Siri på vej til Skandinavien

Efter 3 års ventetid ser det endelig ud til, at IT-giganten gør klar til at udvide sprogkompetencerne for assistenten Siri.

Apple introducerede i 2011 den personlige assistent Siri, der blev leveret indbygget i iPhone 4S med iOS 5. Siden har funktionen udviklet sig enormt, og Siri kan idag hjælper brugerne med alverdens opgaver fra Apples iOS-enheder. 

Året efter lanceringen kunne vi på mobilsiden fortælle, at Siri skal lære at tale dansk, da daværende jobopslag hos Apple afslørede interessen fra IT-giganten. Alligevel er der indtil nu ikke sket noget, og vi danskere har derfor måtte stille os tilfredse med de 19 nuancer af sprog, der på nuværende tidspunkt er tilgængelig. 

Siri på vej til Apple TV?

Præsentationen af iOS 8 har dog givet Nyt håb for Siri på dansk, da stemmediktering på dansk er indbygget i systemet, der udrulles offentligt til iOS-enhederne til efteråret. Derudover har Apple igen ansøgt ingenører til funktionen Siri på adskillige nye sprog. Det skriver MacRumors.

Foruden forbedringer og nuancer til de nuværende sprog så søger Apple medarbejder der taler flydende dansk, norsk, svensk, tyrkisk, arabisk, brazilliansk, hollansk, thai og russisk.

Om vi allerede nu kan se frem til en dansktalende Siri ved efterårets lanceringen af iOS 8 er formentlig tvivlsomt, men vi glædes naturligvis ved at der i det mindste arbejdes for sagen.

Kilde: MacRumors

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies