Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Jolla snakker Sailfish OS: hvad kan de gøre som Nokia ikke kunne?

Jolla snakker Sailfish OS: hvad kan de gøre som Nokia ikke kunne?

Carol Chen fra Jolla snakker om hvordan Jolla differentierer sig og hvordan de vil skabe fodfæste i markedet.

Efter en lang årrække hvor Android og iOS i den grad har siddet på markedsandelene for mobil OS, så dukker der nu lidt forskellige alternativer frem fra skyggerne. Mozilla har en række telefoner ude og Ubuntu skulle lancere en high-end telefon næste år, så hvor står Sailfish OS i denne kamp?

- Jolla Mobile klar til dig

Linux Magazine har taget en snak med Carol Chen, chef for Jolla-fællesskabet omkring fremtiden.

Google nævnes som havende meget udvikling bag lukkede døre omkring Android, den vej ønsker Jolla ikke at gå, men der nævnes i samme åndedrag at der naturligvis vil være dele af koden som ønskes beskyttet. Så vidt muligt skal udviklingen samt kommunikationskanalerne være åbne, hvilket opnås ved at have åbne IRC-kanaler.

Agil virksomhed

Jolla er som bekendt en spin-off virksomhed fra Nokia og deres Symbian/Meego udvikling. Ifølge Chen var der en gruppe mennesker som ønskede mindre bureaukrati som de store selskaber naturligvis medfører.

Jolla er en lille og agil virksomhed og “beslutninger kan tages uden at behøve 10 møder for at nå en konklusion” fortæller hun.

Som konkurrent til Ubuntu og Firefox, mener Chen at Sailfish er et meget realistisk alternativ men at de andre operativsystemer ikke anses som konkurrenter men som blot alternativer for folk som efterhånden er trætte af Android. Chen påpeger desuden at alle apps lavet til Ubuntu OS vil fungere på Sailfish OS.

2014 bliver en spændende tid for alle der kan lide Linux-baserede styresystemer, hele Jolla interviewet kan desuden læses i kilden.

Kilde: TechRadar

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies