Jony Ive forlader Apple efter næsten 30 år

Designeren af nogle af de mest ikoniske Apple produkter forlader nu virksomheden.

Jony Ive forlader Apple efter næsten 30 år

Apples Chief Design Officer, Jony Ive, stopper hos virksomheden senere i år. Efter knap 30 år hos den californiske virksomhed, vil Ive starte hans eget. Jony Ive’s videoer er nærmest ikoniske med hans meget genkendelige britiske accent. 

LoveFrom er navnet på Ive’s nye uafhængige designfirma, men han vil stadig arbejde tæt sammen med Apple. 

Ive havde et tæt arbejdsmæssigt og personligt forhold til Steve Jobs, og de to fik Apple tilbage på ret køl i starten af 1990’erne. Et af de første produkter de to samarbejdede om var iMac’en fra 1998. Det startede et spektakulært comeback for hvad der nu er en af ​​verdens mest succesfulde og beundrede teknologivirksomheder.

Mange af os husker nok opkaldet Jobs lavede til Ive, under hans legendariske afsløring af den oprindelige iPhone i 2007.

 

Med Apple som kunde

Ive’s nye firm har allerede fået første kunde i butikken, nemlig selveste Apple. Ive får nok ikke en ringe løn ved Apple som ansat, men mon ikke han nærmest selv kan fastsætte prisen, når Apple fremover skal købe hans services. Det virker, for Jony Ive, som et ret fornuftigt træk.

Her kan du læse Apples pressemeddelelse.

Det næste i sagen

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 27/6/2019 fik historien nyt liv med artiklen; 87-årig i bilulykke hjælpes af faldregistrering i Apple Watch – Læs mere her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..