Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Jordskælv udløste mobilsamtale-rekord

Jordskælv udløste mobilsamtale-rekord

Jordskælvet i Danmark udløste rekord i samtaletrafik hos TDC. Telefonerne blev benyttet voldsomt mellem klokken seks og syv. Det viser tal TDC har trukket for Mobilsiden.dk

Klokken 6.20 tirsdag morgen blev Danmark ramt af en større rystelse, der målte 4,7 på richterskalaen. Rystelserne varede i godt fem sekunder, men det var nok til også, at give udslag på mobilnettet.

Til Mobilsiden.dk oplyser TDC, at der mellem klokken seks og syv blev sendt 13 procent flere sms-beskeder end på en normal morgen.Samtaletrafikken steg hele 32 procent i samme tidsrum - målt i forhold til en normal tirsdag.

Tallene viser, at det kun var i de sidste 40 minutter af timen, at trafikken steg. Det er det højeste niveau, der nogensinde er målt i TDC's mobilnet på dette tidspunkt.

Telia fortæller at de også mellem klokken seks og syv oplevede en stigning i sms-forbruget. Hele 23 procent mere end på en normal tirsda blev der registreret. På tale var der en stigning på 13 procent.

Det har ikke været muligt for de andre teleselskaber, at trække tal ud med så kort varsel, men sandsynligvis vil der også være stigninger her.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies