Journalister har været bange for Steve Jobs

"Apple har fungeret som en magnet på dårlige journalister," siger teleekspert, der ikke mener at "Apple er Steve Jobs".

Journalister har været bange for Steve Jobs

– “Steve Jobs er et ikon. Det kan jeg ikke bestride”. Sådan startede samtalen med teleeksperten John Strand, som ofte har været ude med riven efter Apple. Blandt andet kaldte han i 2009 iPhone-ejerne for “skøre”.

John Strand har stadig ikke meget tilovers for Apple, selvom topchefen Steve Jobs er blevet skiftet ud med Tim Cook. På sin egen finurlige måde roser John Strand da også leder-evnerne hos Steve Jobs.

– “Han har formået at tage det bedste fra den katolske kirke og kombineret det med det bedste fra lederskabet i Nordkorea og gjort det til en virksomhedskultur. Æblet er for Apple-fans, hvad korset er for katolikker,” lyder hans bramfrie udmelding.

Medierne og journalisterne undgår heller ikke i denne omgang at få en bredside fra teleeksperten.

Apple tiltrækker dårlige journalister

– “Hvis vi ser på den måde medierne har behandlet Apple på, er Steve Jobs jo ‘teflon-manden’ der har formået at få journalisterne til ikke at stille kritiske spørgsmål. Og hvis de alligevel har stillet dem, så har de aldrig fået svar. Journalisterne har simpelhen ikke turde røre ved ‘ikonet Jobs’,” siger John Strand, der dog mener, at nye tider kan være på vej i medierne.

– “Noget af den karma, der har omgivet Apple, er væk. Derfor er Apples største udfordring, at medierne måske vil blive mere kritiske over for den nye mand på posten. Og det er godt for debatten og dialogen, at der kommer mere kritik.”

– “Apple har hidtil fungeret som en magnet på dårlige journalister. Mængden af journalister der skriver totalt ukritisk om firmaet er nærmest uendelig,” slutter John Strand og minder samtidigt om, at “Apple ikke er Steve Jobs” og at “det ikke er Steve Jobs der har lavet produkterne selv – det er en virksomhed”.

John Strand tror ikke at lederskiftet får indflydelse på salget af Apples produkter fremadrettet.

Hvad mener du? Kan Apple klare sig uden Steve Jobs? Deltag i afstemningen.

Læs også:
Ekspert: Apple må ikke lave fejl
Steve Jobs: Hans bedste citater

Seneste nyt om temaet

Sagens videre udvikling om temaet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 25/8/2011 gik vi videre med en artikel omkring temaet Steve Jobs forlader topposten i Apple – Følg det videre forløb her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Steve Jobs” finder du her..