Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Julegave guide: Bokse med underholdning i

Julegave guide: Bokse med underholdning i

En sort boks kan sagtens sikre timevis af underholdning. Vi kigger på fire bud som alle vil glæde hvis de finder vej under juletræet.

Fjernsynet som vi kender det er i en forvandlingsproces. Flow-TV, hvor stationerne dikterer hvad du skal se, og hvornår, møder tiltagende konkurrence fra bokse der kæmper om at få lov til at adsprede dig. Vil du derfor give en du holder af muligheden for selv at vælge er en streaming-løsning en oplagt julegaveidé.

Prisforskellen fra billigst til dyrest er markant, men løsninger kan fungere fra alt til en ekstra modtager til børneværelset eller som fuldblods spillemaskine. Mobilsiden.dk ser derfor på de 4 bedste løsninger fra 300 til 3000 kroner.

Den billige: Chromecast

Den ultimativt billigste løsning til streaming er uden tvivls Googles Chromecast. Til bare 270,- kroner kan den forvandle ethvert TV med en HDMI-indgang til et smart-TV. Det kræver dog, at du ejer en smartphone ,samt et trådløst netværk, til at betjene den lille Chromecast.

Selve enheden fylder ikke meget mere end en USB-nøgle, men kan drage nytte af understøttede applikationer på din Android eller Apple-enhed. Du kan dermed streame DR TV, TV2 Play, HBO Nordic, YouSee, Netflix, Viaplay, Google Play’s musik og film samt en lang stribe apps udvider nu porteføljen.

Chromecast kan samtidig spejle indhold fra mobilen eller browseren op til storskærmen, via Google Cast. Streaming-teknologien er dog ikke moden endnu, i nogle spil vil det hakke voldsomt eller være ganske umuligt at spille.

Se også: Nu kan Android-skærmen spejles på Chromecast

Til Apple-folket: Apple TV

Læser du denne artikel på din iPad, iPhone eller Macbook har Apple et alternativ til dig: Apple TV. Den sorte, kvadratiske boks er ingen nyhed, men stadigt den oplagte løsning til Apple-fans.

Boksen koster lige under 700,- kroner, fylder ikke mere end 10cm og kan ikke meget i sig selv. Men den kan modtage afkode indgoldet fra din Apple-enhed og få den op på stuealteret. Apple TV understøtter i dag DR TV, TV2 Play, Viaplay, Netflix, HBO Nordic samt alle dit iTunes indhold.

Apple TV hæver sig over den billigere Chromecast, hvis du vil spille spil eller visse fotos. Via Airplay kan du trådløst overføre skærmbilledet til fjernsynet. Spil og fotos er derfor nemme at få blæst op i storformat.

Læs også: Gør stuealteret til din personlige fotoramme med Apple TV [TIP]

Til de spilleglade: PlayStation 4

En moderne spillekonsol er mere end til bare spil. Sonys PlayStation blev først blandt de såkaldte ’next-gen’ spillekonsoller i Danmark og er, udover at være en potent spillemaskine, ekviperet til adspredelse i mange formater.

PlayStation er den kraftigste spillekonsol på markedet, og dermed også både større og tungere med mål på 305 x 275 x 53 mm og sine 2,8 kg. PS4 er selvudråbt som gamernes favorit og med den komfortable og præcise dualshock 4 controller, samt en lidt højere detaljegrad i spil har den noget at have den påstand i.

Se også: Spil PS4 på din telefon eller tablet

Dine DVD’er, Blurays er naturligvis understøttede og en række streaming tjenester som Netflix, Viaplay, HBO Nordic og YouTube, m.fl. understøttes. DR TV og TV2 Play savnes dog i kanalpakken. Til sidst er PlayStation 4 dyrest, og med en dagspris på lige under 3000 ryger den ud af manges julegavebudget.

Alternativet: Xbox One

Nyeste produkt i Danmark er Microsoft Xbox One. Som Sonys PlayStation 4 er den en erklæret spillekonsol, men TV funktionerne er mere centrale i Microsofts bud på en underholdningsboks.

Selve Xbox-kassen er i højere grad designet til at indgå i dagligstuens TV-møbel og kan være svær at skelne fra sædvanlige blurays eller settop-bokse. Den er derfor også størst med sine kantede mål på 333 x 274 x 79 mm. Og så læser den dine DVD’er og Bluray-skiversom den skal.

Indvendigt er den dog en vaskeægte spillekonsol der byder på over 100 titler (ligesom PS4) og en ergonomisk controller. Hvilken der er bedst til spil afhænger mest af hvilke spiltitler du vil spille og hvilken controller du finder mest behagelig.

På streaming-fronten er DR TV og TV2 Play også savnet, men listen over apps er en anelse længere og inkluderer Xbox Video, Netflix, Viaplay, Youtube, HBO Nordic, men også musik, fotos og film fra dit Onedrive skylagring.

Se også: Microsoft vil også spejle på fjernsynet

En gratis løsning

Julen behøver ikke at koste mange penge. Ejer du i forvejen et smart-fjernsyn eller visse blu-ray afspillere fra bl.a. Samsung, LG eller Panasonic vil den rumme en række streaming-funktioner. En browser, Netflix og YouTube er som regel understøttet, men der kommer stadigt nye apps til, som eksempelvis ViaPlay og HBO Nordic som fik debut i oktober.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn 04-12-2014 18:31:18

Det er ved at være tiden til at Mobilsiden tager sig sammen. Tjek dog fakta inden i skriver og ikke som nu hvor det ofte er sjusket skrevet uden at undersøge hvordan tingene hænger sammen.

Tv2play understøttes ikke af Apple TV, heller ikke på AirPlay dog med få undtagelser. HBO understøttes ikke på Apple Tv, den kan dog streames med dårlig kvalitet via AirPlay. Viaplay understøttes ikke, dog kan den streames via AirPlay i en god kvalietet.der mangler dog danske undertekster til hovedparten af deres film.

1 2
Nicolas 04-12-2014 08:30:24

"Det kræver dog, at du ejer en smartphone ,samt et trådløst netværk, til at betjene den lille Chromecast."

Der kræves da ikke en smartphone, man kan sagtens "nøjes" med en pc eller mac med Chrome installeret.

3 1
D 03-12-2014 20:20:21

Som en ekstra bemærkning til Chromecast, så kan hele skærmen fra pc eller mac også spejles (stadig eksperimentel)
Det kræver blot at Chrome er installeret.
http://allaboutchromecast.com/chromecast-how-to-guide/how-to-use-chromecast-to-share-desktop-screen-and-audio-to-tv/

1 0
Claus Frederiksen 03-12-2014 14:32:56

HBO Nordic er ikke understøttet af hverken Chromecast, PS4 eller Xbox One. Apple TV kræver at selve afspilningen køres på en Iphone/Ipad og sendes over til Apple TV via Airplay mirroring - og det er en rigtig skod løsning som hakker ofte i både lyd og billede, og når det endeligt virker er det i lav opløsning (ikke HD).
Det eneste som HBO Nordic virker på (udover PC/Mac) er Xbox 360, hvor streamingen kan afvikles direkte på og i HD opløsning.
Gør jeres research ordentligt næste gang!
http://hbonordic.com/faq
https://www.trustpilot.dk/review/hbonordic.dk

2 0
N 03-12-2014 15:11:06

De understøtter ifølge dem selv kun HD indhold på PC/MAC, Samsung TV og xbox 360.

1 0
Claus Frederiksen 03-12-2014 14:35:18

Her kan findes en fornuftig oversigt over hvilke streamingtjenester de forskellige bokse understøtter:
http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1350553826

1 0
Jan Kousholt 03-12-2014 12:31:46

Desværre understøtter HBO Nordic ikke Chromecast endnu, selvom HBO i USA gør.
Derudover er der heller ingen officiel understøttelse af TV2 Play, DR TV, Yousee og C More Play.
Til gengæld virker den med Netflix og Plex.

0 0
Peter Frederiksen 03-12-2014 13:28:06

Jeg ser DR TV via Chromecast, jeg bemærkede at Chrome Browseren på Android, kommer med chromecast ikon, når man afspiller indhold fra DR.dk...

1 0
N 03-12-2014 15:04:03

Yup, den har jeg også lagt mærke til :D

0 0
Juhler 03-12-2014 14:55:23

Det samme gør jeg, man skal dog være opmærksom på at DR har ændret lidt i deres side så du kan risikere den sender dig til app'en eller Google Play. Løsningen til dette er dog at gøre siden til "Computerversion" så kan man igen chromecaste :-) Hurra for DR's løsninger...

0 0
Lasse Øksbro 03-12-2014 11:47:14

Hvad med en billig android tv box eller android doungle?
Med en bluetooth controller, så har man en spille konsol

2 0

Om brug af cookies