Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Julegaveguide: Følg din fitness

Julegaveguide: Følg din fitness

En god julegave til den aktive kunne være en fitness tracker, der hjælper med at give et overblik over dagens motion

Fitness er oppe i tiden, og her har wearables en unik mulighed for at hjælpe til. De fleste af de fitnessorienterede bånd eller ure kan holde styr på puls, skridt, afstand og meget mere, og det er jo rart, hvis man gerne vil af med lidt sul fra sidebenene.

Der er mange muligheder fra mange firmaer, der kan mange forskellige ting, så derfor vil vi prøve at give et lille overblik - så kan I finde den helt rigtige gave til den helt rigtige modtager.

FitBit Charge
FitBit Charge

Fitbit

Der er efterhånden en del valgmuligheder fra FitBit, og de har i og for sig det samme udgangspunkt. På den måde kan man så vælge flere og flere funktioner til – selvfølgelig mod en højere pris.

Desværre kommer de to nyeste fra FitBit først i handlen i bred forstand fra næste år, så det er kun et af de tre nyligt annoncerede armbånd, der kan købes. FitBit Charge er første del i FitBits nye linje, og det er et glimrende valg som en hård pakke under træet.

Læs også: Fitbit klar med 3 nye fitness trackere

FitBit Charge har alle de klassiske elementer fra en fitness tracker som skridttæller, måling af distance og søvn tracking. Derudover kan FitBit Charge også nogle elementære notifikationer fra en tilkoblet smartphone, som at vise nummeret på et indkommende opkald. Op til 7 dages batteri er også et stort plus. Fitbit Charge har en vejledende pris på 999 kroner.

Et alternativ vil være den lidt ældre FitBit Flex, som vi har testet tidligere på året. FitBit Flex har ikke helt de samme muligheder, men der er mulighed for at holde styr på skridt, søvn og dets lige, og en batteritid på 5-7 dage er også ganske godt. Prisen for FitBit Flex er omkring 5-600 kroner.

Jawbone UP24
Jawbone UP24

Jawbone

Det er også helt klassiske tracker-elementer, der gør sig gældende med Jawbones produkter, og Jawbone UP24, der er det seneste armbånd fra Jawbone i Danmark.

Jawbone UP24 kan holde styr på din motion og træning, og selvfølgelig også din søvn, hvis du har lyst til det. Det mest imponerende ved Jawbone UP24 er nok batteritiden – hvis den holder som lovet.

Læs også: Nye UP-trackere fra Jawbone: den kvikke og slavepiskeren

Man kan bruge Jawbone UP24 i op til 2 uger, hvis man har hentet den nyeste firmware, og det er en præstation, vi gerne ville se fra flere sider.

Prisen på Jawbone UP24 er omkring 980 kroner.

Garmin Vivofit
Garmin Vivofit

Garmin

Der er også fitness i sigte fra Garmin, der har 2 valgmuligheder i Vivofit og Vivosmart. Det er to rimelig forskellige enheder, der passer til ret forskellige mennesker, så det gælder om at kende modtageren.

Den billigste og mest basale af dem er Vivofit. Den holder styr på de basale ting som skridt, puls og søvn, og så kan den holde strøm i over 1 år(!). Den lange batteritid kommer blandt andet på grund af, at det ikke er genopladelige batterier, og Vivofit synkroniserer ikke automatisk. Vivofit kan findes til knapt 700 kroner.

Læs også: Garmin Forerunner 220 anmeldelse - skræddersy din løbetræning [TEST]

Vivosmart er noget tættere beslægtet med produkterne fra Jawbone og FitBit. Igen har vi skridttæller, pulsmåler osv., men her er automatisk synkronisering og notifikationer med. Batteriet er så til gengæld på omkring 7 dage. Prisen på Vivosmart er omkring 1200 kroner.

Samsung Gear Fit
Samsung Gear Fit

Samsung

Fra den koreanske tech-gigant Samsung kommer Samsung Gear Fit, som skal hjælpe folk med at holde styr på deres aktivitetsniveau.

Stilen er noget mere high tech end de ovenstående, og mulighederne er da også flere. Gear Fit har en farverig touchskærm, hvor man blandt andet kan styre musikken i ørerne og indkommende opkald.

Læs også: Samsung Gear Fit anmeldelse: Futuristisk og frustrerende [TEST]

Der er selvsagt alle de sensorer, man kunne tænke sig, så der er styr på antal skridt, ens puls og meget andet – så længe man har en telefon fra Samsung. Gear Fit virker kun med Samsungs smartphones.

Vi har testet Samsung Gear Fit, og den kan erhverves for omkring 1200 kroner.

Runtastic

Runtastic Orbit er dedikeret til at holde øje med brugerens aktivitet og ikke så meget andet – modsat Gear Fit ovenfor. Armbåndet vil holde styr på skridt, søvn, distance mv., på linje med de andre muligheder.

Læs også: Google Fit er klar til masserne

Der er dog godt nyt til vandhunde, for hvor de andre er vandafvisende, så de ikke kortslutter af en dråbe sved, så er Runtastic Orbit vandtæt. Faktisk helt ned til 100 meter.

Batteriet holder op til 7 dage ifølge Runtastic, så der er tid til en masse svømmeture. Runtastic Orbit kan købes for godt 900 kroner.

Nike

Fra Nike har vi Nike FuelBand, som kan ret meget af det samme som de fleste af de ovenstående. Der hvor FuelBand adskiller sig mest fra de andre er nok i softwaren, der følger med.

Nike har nemlig opfundet et system, som giver brugeren et enkelt tal at forholde sig til. På den måde bliver det noget lettere at overskue, hvor aktiv man har været i løbet af dagen.

Læs også: 6 fantastiske ting din smartphone kan

Det tal vises også på armbåndet, så man kan se, om det er bedst at gå hjem fra arbejde eller tage bussen de 3 stop man skal.

FuelBand kan købes for knapt 900 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies