Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Julen 2008: Vi sendte 43 millioner sms-beskeder

Julen 2008: Vi sendte 43 millioner sms-beskeder

Der blev sendt 43 millioner sms-beskeder i juledøgnet, men tidligere års kæmpe-rekorder udeblev.

Danskernes sms-forbrug juleaften har de seneste år, nærmest haft en eksplosiv udvikling, men i år udeblev kæmpe-rekorderne.

Telia rapporterer 23,4 procents tilbagegang i sms-forbruget, mens Sonofons kunder stod for en beskeden 11,7 procents-stigning. Det står i skærende kontrast til tidligere års himmelflugter på op til 44 procent. TDC opgjorde ikke sms-tal i julen 2007, men sandsynligheden taler for, at tendensen er den samme her.

Selvom det ikke blev til rekorder, ønskede vi alligevel hinanden "god jul" i stor stil. I forhold til en almindelig onsdag i december, var sms-niveauet juleaften, op mod 20 procent højere.

Samlet sendte kunderne hos TDC, Sonofon og Telia 43 millioner sms'er fra den 24. december til klokken seks om morgenen den 25. december 2008. Tallene omfatter også forbruget hos de små selskaber som Telmore, CBB Mobil osv.

Måske ny rekord til nytår

Intet tyder umiddelbart på, at sms-markedet er på tilbagegang. Statistikker fra IT- og Telestyrelsen dokumenterer, at danskerne fortsat sender flere og flere sms-beskeder. Nytårsaften forventes således igen rekorder.

 - "For rigtig mange danskere er det en fast tradition, at ønske venner og bekendte godt nytår over mobilen. Det er faktisk den dag på året, hvor vores kunder sender flest sms'er. Vi forventer, at se en betragtelig stigning og dermed en ny rekord i år", siger Rikke Juul Hansen, kommunikationsrådgiver i Sonofon.

Stor fremgang i mms

Fotos af gaver og julestemning fløj gennem mobilnettet juleaften i et hidtil ukendt niveau. De såkaldte mms-billedbeskeder tegner sig derfor for årets mobiloverraskelse.

I forhold til en almindelig onsdag havde Telia en stigning på 83,5 procent, mens Sonofon fik 49 procents fremgang, og landets største teleselskab TDC melder om samme tendens, hvilket dokumenteres af hele 139 procents fremgang.

Tallene dækker over et forholdsvist lavt antal beskeder på op til 250.000 mms'er pr. teleselskab.

Opkald går tilbage

Selvom danskerne generelt er vilde med beskeder, betyder det ikke, at samtalerne er glemt.

Således talte kunderne hos TDC i mobiltelefonen 17,7 procent mere end i julen 2007, hvilket svarer til i alt 12,7 millioner minutter. I forhold til en normal onsdag var samtaleaktiviteten dog langt lavere.

Telias kunder talte heller ikke meget i mobiltelefon juleaften. I forhold til en almindelig hverdag gik samtaleniveauet ned med 47,5 procent.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies