Juryen: Apple burde istedet konfrontere Google

Efter domsafsigelsen i seneste Apple vs. Samsung sag, så mener flere jurymedlemmer, at kampen burde tages med Google istedet.

Juryen: Apple burde istedet konfrontere Google

I fredags blev 2. omgang af Apple vs. Samsung retssagen om patentrettigheder afgjort, og begge techgiganter blev gjort ansvarlige for overtrædelse.

Apple vs. Samsung afgjort – se afgørelsen her

Under hele forløbet har sydkoreanske Samsung forsøgt inddragelse af søgegiganten Google, da det jo er deres Android styresystem, der driver de mobiler som Apple har vist utilfredshed overfor. Her er de såkaldte “Googles MADA” aftaler kommet frem i søgelyset, da søgegiganten tilsyneladende tvinger mobilproducenterne til diverse Google-apps, ved brug af deres tjeneste.

Derudover har denne 2. omgang af patentstridighederne jo netop omhandlet software-relaterede patenter, som Google har del i, selvom det er Samsung, der i sidste ende sælger telefonerne. 

Apple og Samsung tabte markedsandele i årets første kvartal

Efter fredagens afgørelse har pressen nu fået udtalelser fra et af juryens medlemmer samt formanden. De bekræfter, at Google på ingen måde er påtænkt domsafsigelsen, men undrer sig tilsyneladende over, hvorfor Apple bekæmper Samsung, hvis det i stor del også er Android, der træder Apple over tæerne. Det skriver CNET.

“Hvis man virkelig føler, at Google er årsagen bag dette, og det tror jeg ​​at alle observerede, så skal man ikke gå udenom,” sagde juryens formand Tom Dunham. “Faktum er, at Apple har intellektuel ejendomsret, de tror på. Det har Samsung også, og det har Google også. Lad domstolene afgøre, men en mere direkte tilgang kunne være noget at tænke over.”

Hverken Google eller Apple har kommenteret på sagen, og indtil videre er forlyder der ingen planer om en Apple vs. Google retssag.

Mener du at Apple burde sagsge søgegiganten? 

Kilde: CNET

Seneste nyt om temaet

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden gik videre med sagen. 6/5/2014 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en historie med fokus på Apples mailkryptering ikke tilstrækkelig med iOS 7.1.1 – arbejder på et fix – Klik her. Seneste nyheder om Apple ser du her..