Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kædesms'er startes af teleselskaberne

Kædesms'er startes af teleselskaberne

...sådan var påstanden fra en lytter i fredagens udgave af radioprogrammet Verdens Bedste Formiddag på P3.

"Så er julekysset startet. Send denne besked til alle du holder af og se hvor mange kys du får tilbage". Sådan lyder en af de kædebeskeder som er i omløb for tiden.

I P3-programmet "Verdens Bedste Formiddag" var kæde-sms'er dagens emne. Den generelle holdning fra lytterne var, at de HADER dem. Direkte i programmet deltog også en lytter. Han sagde at, han havde arbejdet for et firma, der producerer kædesms-pakker og sælger dem til teleselskaberne. Og at det altid er teleselskaberne, der står bag kæde-sms'er.

Mobilsiden.dk har i dag været i kontakt med personen, der i radioen kaldte sig "Mads". Han fortæller, hvordan medarbejdere i callcenteret hos TDC, tilbage i 2001, fik udleveret en gratis telefon med gratis taletid. Opgaven var så at sende kædesms'er rundt til så mange som muligt for at booste selskabets indtjening på sms-området.

- "Folk er naive og blåøjede, hvis de tror, at kædesms'er ikke kommer fra teleselskaberne. Det er jo tankevækkende, at efter en stor international begivenhed har fundet sted, så går der meget kort tid, inden de første vittigheder er i omløb", siger "Mads" til Mobilsiden.dk

Selvom han ikke har arbejdet med teleområdet siden december 2001, så finder han det usandsynligt, at teleselskaberne har droppet den givtidige forretning det er selv at booste sms-indtjeningen.

<b>Lyt: </b>Står teleselskaberne bag kæde-SMS'er? Her lydklip fra Verdens Bedste Formiddag, <a href= klik her!" />
Lyt: Står teleselskaberne bag kæde-SMS'er? Her lydklip fra Verdens Bedste Formiddag, klik her!

Eksperten: Nærliggende det er teleselskaberne

Påstanden om at teleselskaberne køber og spreder kædesms'er, er ikke noget, teleeksperten Torben Rune fra Netplan har hørt om. Godt nok er han kendt for at være en hård kritiker af især TDC, men i denne sag melder han hus forbi.

- "Godt nok tjener selskaberne tykt på sms. Men at de ligefrem skulle starte kæderne, har jeg aldrig hørt om", siger Torben Rune til Mobilsiden.dk. Han tilføjer dog, at "det ikke ville undre ham, hvis det forholdt sig sådan".

Torben Rune mener i øvrigt, at teleselskaberne burde indbygge et sms-filter i deres mobilnet, der kunne stoppe kædesms'er.

<script type=" />

Teleselskaberne: Vi tager afstand fra det

Mobilsiden.dk har i dag talt med en række teleselskaber. Alle steder fra lyder de lige overraskede, når vi fremlægger radioprogrammets påstand.

- "Jeg kan total afvise, at det er noget TDC Mobil er en del af. Desuden er det noget, vi tager kraftig afstand fra", lyder det fra Per Christiansen fra TDC's kommunikationsafdeling.

I selskabet 3 siger Stine Green Paulsen: "Den slags metoder kunne vi aldrig finde på at benytte".

Også hos Telia afvises kædesms-påstanden. Anders Monrad Rendtorff, Telias kommunikationsdirektør siger: "Vi har aldrig hørt om tilbud fra firmaer om den slags, og det er desuden noget vi finder meget umoralsk".

Hvem har ret?

Tilbage står så spørgsmålet om, hvorvidt denne praksis virkelig har fundet sted, og om den stadig findes. Lytteren fra radioen siger "naturligvis", teleeksperten "har aldrig hørt om det men ville da ikke være overrasket" og endelig teleselskaberne, der på det kraftigste afviser

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies