Kæmpe bifald til Googles Siri-konkurrent

Stemmestyret Google-søgning har fået en overhaling i Android 4.1. Løsningen vækker stor begejstring, beretter tech-site.

Kæmpe bifald til Googles Siri-konkurrent

I går aftes åbnede Google årets I/O-udviklerkonference med adskillige nyheder.

Søgegiganten løftede blandt andet sløret for den kommende udgave af Android-styresystemet. Det vil sige version 4.1, også kaldet Jelly Bean.

Et af punkterne i denne præsentation var en ny udgave af Google Voice Search. Som navnet antyder, er der tale om muligheden for at lave en internetsøgning blot ved hjælp af stemmen.

Selve funktionen er ikke ny, men Google oplyste, at der var blevet arbejdet på at gøre Voice Search meget hurtigere til at levere svar.

Samtidig har de tilføjet, at styresystemet svarer med en stemme i stedet for blot at levere resultatet på skærmen – ganske som Siri gør på iPhone.

Ifølge tech-sitet The Verge, som var til stede ved præsentationen, udløste demonstrationen af det nye Voice Search “kæmpe bifald”.

– “Stemmen lyder ekstrem naturlig,” bemærker sitets udsendte og tilføjer:

– “Siri har formentlig lige fået seriøs konkurrence.”

Præsentationen handlede udelukkende om søgninger. Det er stadig uklart, hvor dybt integreret denne stemme-assistent vil blive i Android-styresystemet og dets funktioner.