Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kæmpe boom i salg af wearables

Kæmpe boom i salg af wearables

Wearables sælger. Ny rapport viser at der bliver solgt otte gange flere smart-ure og smartbands end forrige år.

De kan holde styr på alt fra puls til notifikationer og sælger som varmt brød. Analyse-bureauet Canalys seneste tal er ikke til at tage fejl af: salget af wearables som Samsung Gear eller Fitbit boomer.

Canalys pointerer at der i første halvår 2014 er solgt 684% flere smartwatches og smartbands end i samme periode i 2013. Chefanalytiker Chris Jones påpeger dog at udfordringen fremover bliver at fastholde interessen: ”For producenterne ligger udfordringen i at engagere kunderne til fortsat at investere sig i enhederne - i døgnets 24 timer og ugens 7 dage

Det er de mindste og mest enkle smartbands som Fitbit Flex, Jawbone Up som fører på hitlisterne, hvor enkle smartbands tegner sig for 4,5 millioner enheder - omtrent 2½ gange flere end de større og udstyrsrige smart-ure.

Blandt de mere avancerede smart-ure napper Samsung førertrøjen, takket være Samsungs brede kollektion med Galaxy Gear 2, Gear Fit og Gear Neo. Pebble lander på andenpladsen mens Sony indtager tredjepladsen.

Hvor er iWatch?

Rapporten afføder endnu en runde spekulationer omkring Apples bud på et smartwatch eller smartband. Markedsanalytikere mener, at Apple kan lange over 20 millioner iWatches over disken i 2015 – de skal bare lave den.

Fredagshumor: Kunderne elsker falsk Apple iWatch

I juni måned lagde Apples dog software-grundstenene i iOS 8, med både Health-app og HealthKit udviklingsværktøjer. Her holdes der i bedste self-tracking facon styr på kalorieforbrug, vægt, søvnrytme, skridt med mere.

Apple mangler derfor bare at smide sidste hardware-brik på bordet, for at få den fulde helsepakke: et iWatch.

Et iWatch koncept.
Et iWatch koncept.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies