Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kæmpe regning for brug af skole iPad

Kæmpe regning for brug af skole iPad

Skolebørn i Odder fik gratis iPad af kommunen - forældrene betaler dyrt for deres børn brug.

Som vi tidligere har fortalt, så har Odder kommune investeret i iPads til kommunens elever og lærer. Glæden blandt kommunens børn har været stor, men for nogle forældre har introduktionen af iPad også givet økonomiske lommesmerter. Det skriver DR.dk.

Selvom børnene har fået en gratis iPad til skolebrug, så har nogle forældre fået store regninger for brugen af iPad'en. Bettina Kjær Jensen er en af de uheldige forældre, der har måttet betale 2.400 kroner, fordi hun gav sin 12-årige søn lov til at købe spil i Apple Store.

Det var kun meningen, at sønnen skulle købe et spil til 12 kroner, men hun var ikke opmærksom på, at hendes kortoplysninger blev gemt i iPad'en, så kunne hendes søn købe løs i spillet. Sønnen købte løs, indtil hendes bank valgte at spærre hendes dankort.

- "Det opdager jeg lørdag morgen, da jeg står nede ved bageren, og mit dankort ikke vil gå igennem nogle af deres automater," fortæller hun til DR.dk og tilføjer, at hun ved, at der også er andre forældre har fået store regninger for deres børn brug af Apples App Store.

Odders kommunaldirektør Jesper Hjort siger til Horsens Folkeblad, at kommunen nu har lagt en advarsel ud på kommunens iPad hjemmeside. Men han understreger samtidig, at det er forældrenes ansvar, hvad deres børn laver med deres iPad i fritiden.

Sådan undgår du ubehagelige overraskelser

Her på Mobilsiden har vi tidligere advaret forældre imod faren ved at give deres børn et "kreditkort" i hånden. Der er ingen undskyldning, som forældre, for ikke at sikre sig selv og ens børn imod ubehagelige overraskelser.

iOS platformen indeholder flere muligheder for at begrænse børns muligheder for køb af spil og tjenester. Disse muligheder bør man som forældre benytte sig af.

Først og fremmeste skal man være klar over, at man ikke kan købe og installere spil uden at indtaste kodeordet til den pågældende konto til App Store.

Dernæst skal man være klar over, at når man har indtastet sit kodeord for at installere et nyt spil, så står ens konto åbnet de næste cirka tyve minutter – og først derefter kræver iOS enheden kodeordet indtastet igen. I de tyve minutter står enheden så at sige åbent og børn kan uhæmmet købe løs på ens kreditkort.

Denne faldgruppe kan dog med lethed helt undgås ved udelukkende at købe og installere spil på ens computer, og derefter synkronisere spillet over på iOS enheden.

Alternativt så kan man også helt fjerne mulighederne for in-app køb og installation på enheden. På iOS enheder ligger denne mulighed for at begrænse købsmulighederne under menupunktet:

Indstillinger - Generalt - Begrænsninger - Tillad indhold - Indkøb i programmer.

Under begrænsninger kan man også fjerne adgangen til f.eks. Safari, YouTube eller kameraet, og man kan forhindre, at der bliver installeret eller fjernet apps på enheden.

Læs mere: Nintendo DS er ALT for dyr - her er et billigt alternativ

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

John Byrskov 01-05-2012 12:09:13

Man kan også købe et gavekort til app store på den måde undgår man at skulle lægge sine kreditkort oplysninger på app store

0 0
jesper 06-02-2012 12:33:46

et stort problem er også at man er tvunget fra apples side til at give sine kreditkort oplysninger hvis man vil bruge app store !!!!!!
men her er en lile fidus når man tilkobler sin ipad eller iphone igen efter man har registret den første gang skal man logge af gå ind i appstore og finde et gratis program hente det nu spørger den efter dit bruger navn
der skal man bare lave en ny bruger kræver at man har 2 email
fks gmail konto
så kommer den normale bruger oprettelse der hvor man skal vælge kredit kort vælger man at man ikke har noget
vupti problemet er løst
psman skal gøre det nå ens ipad eller iphone er tilsluttet computer via itunes..
har to konti til min iphone en til a købe med og en til ungerne virker fint de har jo ikke min konto så de har jo kun deres egen som jeg lavede til dem.
men det er stadivæk bøvlet man skulle jo kunne vælge det fra starten

0 0
Benjamin Jensen 04-02-2012 23:51:55

Jeg så en mor brokke sig i TV2 Østjylland en aften. Det var netop hende her.

Hun påstod hårdnakket, at hun ikke havde givet nogen kode, og at den ikke bad om kode ved køb!

Jamen kære forældre....hvis ikke den gør det, så er det fordi du har slået det fra. For at slå det fra, skal man også bruge en kode.

Man kommer ikke bare til at slå det fra ved en fejl. Som standard er in-app køb beskyttet med brugerens password - og dette har barnet med garanti fået, da han skulle hente det oprindelig spil.

Jeg har instrueret min 6 årig søn i, at han ikke skal lave in-app køb, og når han kan finde ud af, skulle man også synes et 12 årigt barn kunne.

I stedet for at brokke sig til kommunen og alle andre hun kan komme i nærheden af, skulle hun måske hellere bruge noget tid sammen med sin søn, og måske opdrage en smule på ham. Det er så sundt!

0 0
Thomas Kristensen 03-02-2012 16:06:46

Jeg er som sådan lidt imod at man giver skolebørn en Ipad. Det koster kommunen en masse penge som jeg bestemt er sikker på kunne bruges andre steder

Jo det er forældrenes eget ansvar, men kommunen har også et ansvar, det er dem der har forsynet børnene med en Ipad. Skolen eller kommunen kunne da godt have afholdt en oplysningsaften, hvor de sammen med alle forældrene giver råd om hvordan en ipad skal bruges :)

Men jeg syntes også det er en smule uansvarlig at give sit barn sit kreditkort.
Men på den anden side, så er det langt fra alle som er inde i tidens teknologi. Og mange forældre tror sikkert at de skal bruge deres kredit kort hver gang der handles, ligesom i butikkerne

Så jeg mener bestemt ikke kun det er forældrenes skyld. Skolen kunne godt have informeret omkring bruges af Ipad :) Men de er sikkert lige så uviden :)

0 0
Lars Høgh 03-02-2012 11:52:44

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves, i og med
man skal taste sit password hvergang er det jo udleveret til de stakkels børn.

Tør øjnene og tænk jer om, sæt jer ind i tingene inden i sætte sådan noget igang

0 0
JP 03-02-2012 10:19:11

Du kan kun købe i AppStore ved at taste koden til den AppleID som har kredit kortet tilknyttet. Så moderen må have givet barnet AppleID kodeordet, og så ladet barnet købe løs.

0 0
Mazzen 03-02-2012 10:37:47

Er det også gældende for in-app køb eller kun ved nye køb i App Store..?

0 0
hellas7 03-02-2012 14:50:51

in-app kræver også kode (er ret sikker på, bruger det dog aldrig selv), men det korte af det lange er, at som JP skriver, så skal moren have indtastet sit kreditkort + givet sønnen koden uden at have slået nogen form for begrænsninger til.

At hrlaursen skriver længere oppe, at det er det at have en iPad der er problemet er også forkert - det ville også ske med en Android, og sikkert også WP (kan ikke forestillle mig at deres system er meget anderledes)

0 0
HrLaursen 03-02-2012 08:12:03

Dumme forældre gør (Tag ansvar og sæt jer ind i sagerne)... men er det ikke også kun 1 forældre. Ergo er artiklen måske lidt overdrevet. Problemet ligger jo mest i, at børnene bliver straffet, ved at få en iPad... det andet er jo lidt underordnet... det er bare en del af at have et Æble produkt.

0 0
Mazzen 03-02-2012 08:20:37

Forældrene burde som sagt sætte sig bedre ind i tingene, og sikre sig imod misbrug af kortoplysninger, ved noget så simplet som en kode som skal bruges ved alle køb eller lign

0 0

Om brug af cookies