Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kæmpebøde til Nokia-topchef for smugleri

Kæmpebøde til Nokia-topchef for smugleri

Den kommende direktør i den finske mobilproducent Nokia måtte i 2004 betale en bøde på næsten en kvart million danske kroner. Topchefen smuglede tøj, ure og antikviteter, har en finsk avis afsløret.

Den kommende adminstrerende direktør i Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo forsøgte i 2004 at smugle både ure, tøj og antikviteter gennem den finske lufthavnstold.

Nokias Olli-Pekka Kallasvuo, der i dag er bestyrelsesformand, blev opdaget og måtte betale en bøde på 230.000 kroner. Den kommende topchef i Nokia rejste fra Schweiz og hjem til Finland, men han glemte altså at vise alle sine varer til tolderne.

Det er den finske avis Helsingin Sanomat, der har afsløret historien. Nokia bekræftede søndag historien. Olli-Pekka Kallasvuo fortalte med det samme historien til bestyrelsen i mobilselskabet.

Bøden blev så stor, fordi man i Finland har en udbredt praksis med at fastsætte bødernes størrelse efter synderens indkomst.

For eksempel blev chefen for Nokias kameramobil-division Anssi Vanjoki idømt Finlands hidtil største fartbøde på i 2001. Bøden løf på 865.000 kroner Bøden endte dog med at blive nedsat til 44.000 kroner, skriver Børsen.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies