Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kan blive dømt for hæleri efter køb af brugt telefon

Kan blive dømt for hæleri efter køb af brugt telefon

Man skal være på vagt, når man køber telefoner brugt via eksempelvis DBA, det måtte Louise Kiær sande - hun kan blive dømt for hæleri.

Brugt salg kan være en god ting, både fordi man kan spare nogen penge ved produkter og andre kan få lidt penge for dem fremfor blot at smide dem i skuffen. Men man skal være opmærksom - og man kan ikke være FOR opmærksom, det har Louise Kiær måtte sande. Det skriver dr.dk.

Louise Kiær købte en mobiltelefon, iPhone 5, via DBA, som viste sig at være en hælervare. Og det kan være svært at sikre sig imod at købe hælervarer - også selvom man ser/får den originale kvittering til varen.

Den iPhone 5, som Louise Kiær købte viste sig at være stjålet og Louise får formentlig en dom for hæleri.

 - ”Jeg blev rigtigt vred. Jeg synes ikke, det var fair, at jeg skulle sættes i denne her situation, når jeg havde handlet i god tro,” fortæller Louise Kiær.

Louise havde eller taget alle forholdsregler, synes hun, både ved at mødes med sælgerne (et ungt par) personligt, samt betalte kontant og fik deres faktura på telefonen. Det hun ikke vidste var, at parret havde købt telefonen med et stjålet kreditkort.

Politiet ser netop nu på sagen, og Louise kan ende med en dom for hæleri.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Erling 08-11-2013 02:26:11

Jeg er orienteret, er der teknisk set ikke noget der tager højde for uagtsomhed i gældende lovgivning. I hvert fald ikke overfor hæleri.
Det er muligt at ordensmagten, afhængigt af situation og persons tidligere historie kan vælge at frafalde anklagen fordi de selv synes det er "for langt ude".
Det virker, på mig, urimeligt at kalde Louise hæler som forholdene er beskrevet her, men med de "kolde lovgivningsbriller på" har man kun udvist tilstrækkelig agtpågivenhed så længe man rent faktisk ikke har købt noget der er stjålet. Ej heller noget der er købt for stjålne midler.
Mvh
ELO

0 0
Jawad 07-11-2013 15:31:20

Det er sgu da ikke hæleri, hun købte en mobiltelefon der ikke var stjålet, pengene til mobilen var stjålne, og det kan man altså ikke sikre sig imod.


Hvordan skal menig mand sikre sig mod noget som denne? Bede om lønsedler?

0 0
ij6210 06-11-2013 12:30:44

I skriver:

"Louise får formentlig en dom for hæleri"

senere skriver i:

"Politiet ser netop nu på sagen, og Louise kan ende med en dom for hæleri"

I dette tilfælde kan Louise muligvis bevise, at hun har været i god tro, checket kvittering osv.
Det eneste hun ikke kan bevise er, at hun har betalt de 4.000 kr. for telefonen. Dvs. Politiet KAN vælge at tro, at hun skulle være i ledtog med gerningsmændene fordi hun ikke kan bevise at hun har betalt for telefonen.

0 0
labodilsen 06-11-2013 11:54:10

Telefon er jo egentlig ikke stjålet. ja den er købte for stjålne penge, men det er vel ikke helt 100% det samme.

Men synes godt nok det er noget unfair for personen der køber i god tro, og så kan risikere en Dom for det.

Jeg handler ofte igennem dba. og kan da kun håbe på at dem jeg handler med er ærlige, så jeg ikke også får en dom.

0 0

Om brug af cookies