Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kan en mobil give råd omkring solbadning?

Kan en mobil give råd omkring solbadning?

Det kan du lige tro, den kan. Virksomheden Phillips har søgt om patent på en ny teknologi, der ville kunne varsle om solfare.

Mobiltelefonen vil i form af nogle bip fortælle dig, hvornår du har fået for meget sol. Derudover kan den informere om, hvornår på dagen du skal smøre dig ind i solcreme, alt efter hvor meget du har solbadet den pågældende dag. Denne type mobiltelefon kan have en utrolig nyttig virkning, såfremt vejrmeldingen er upålidelig, og du ikke er helt klar over, hvor stærk en stråling du reelt udsættes for.

Teknologien skal kunne rådgive brugerne af mobilen om, hvor længe de kan føle sig sikre på at opholde sig i solen. Ved hjælp af denne teknologi håber Phillips på, at brugerne vil kunne undgå at blive forbrændte og eventuelt udvikle farlig soleksem. For at teknologien skal kunne fungere, skal man forinden have opbygget et netværk af uv-sensorer, der kan sende statusrapporter til mobilbasestationer. Disse stationer skal så igen kunne videresende informationer og status til mobiltelefoner verden over.

Brugere af denne type mobiltelefoner kan endvidere indtaste solcremens faktor og derigennem blive informeret om, hvor længe det er sikkert at opholde sig i solen. Det vides endnu ikke, hvornår den pågældende mobiltelefon forventes at lande på markedet, men det ser ikke ud til, vi kommer til at nyde godt af den til sommer, da Phillips først lige har ansøgt om patent.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies