Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kan man være overfølsom overfor mobilstråling?

Kan man være overfølsom overfor mobilstråling?

En lille gruppe mennesker hævder, at elektromagnetiske felter får dem til at føle fysisk ubehag. Blindtests sår dog tvivl derom.

En undersøgelse af personer, som tilsyneladende er overfølsomme overfor elektromagnetisme, er netop blevet færdiggjort. I undersøgelsen blev der foretaget blindtests på deltagerne, da man ønskede at finde frem til, om deltagerne reelt kunne mærke om en mobiltelefon var tændt, og i givet fald om dette udmøntede sig i symptomer.

Under testningen blev deltagerne blandt andet udsat for gsm-stråling og ingen stråling. I 60 procent af den tid, deltagerne rent faktisk blev udsat for mobilstråling, mente deltagerne at kunne føle strålingen. Undersøgelsen viste dog også, at deltagerne mente at kunne føle stråling i 63 procent af den tid, de ikke blev udsat for stråling.

Der var ingen forskel på de symptomer, deltagerne fik både i form og styrke i begge beskrevne tilfælde. Symptomerne aftog dog i takt med, at de fik at vide, at de ikke længere blev udsat for stråling. Dette skete uafhængigt af, om strålingen rent faktisk blev slukket eller ej.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies