Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kaos i Debitel salg

Kaos i Debitel salg

Debitel er til salg. Om to dage skal interesserede aflevere deres bud. Men ifølge en kontrakt, som Børsen er i besiddelse af, kan TDC og Sonofon ved et salg kræve at overtage kunderne for næsen af en køber. Det lader dermed til, at købsfavoriten Telia, er kommet bagud.

Der er kun to dage til bydere på teleselskabet Debitel skal aflevere deres forpligtende bud. Men nu er der, ifølge Børsen, komme ikke bare grus i salget - men nærmest store kampesten.

Sagen drejer sig om de kontrakter, Debitel har med henholdsvis TDC og Sonofon, om brug af deres telenet. Da Debitel ikke har eget telenet, har det været nødvendigt at leje sig ind hos andre.

Kontrakterne er tilbage fra 1997 og 2004, og en klausul kan sikre, at henholdsvis TDC og Sonofon, kan overtage Debitels kunder ved et salg. Dermed er et salg til f.eks. Telia Sonera virkelig uinteressant, for Telia altså.

Børsen er i besiddelse af de to kontrakter, og her står, at selskaberne selv kan bestemme, om de vil overtage Debitels kunder, hvis selskabet skulle ende hos Telia Sonera. Om TDC og Sonofon vil kræve klausulerne overholdt vides ikke, da det ikke er lykkedes for dagbladet, at få en kommentar fra parterne i sagen.

Telia vil være nummer ét

Tidligere har Telia meddelt, at de vil være nummer ét i Danmark. Og hvis de kunne overtage Debitel uden problemer, vil målet være tættere på. Derfor spekuleres i, at TDC og Sonofon, vil gøre alt for at forhindre Telia, i at nå deres mål.

Hvis Telia overtager Debitel, vil de bringe sig meget tættere på TDC Mobil. Ifølge telestatistikken har TDC 1.770.388 mobilkunder, mens Telia ligger på Telia 1.119.127. Med andre ord, overtages Debitel af Telia, så bringer det Telia op på 1.569.127 mobilkunder, og dermed kommer de endnu tættere på at kunne kalde sig, Danmarks største mobilselskab.

Kilder i telebranchen har tidligere vurderet salgsprisen på Debitel, til at ligge mellem 1 og 1,3 mia. kr.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies