Kendt app-udvikler brokker sig over restriktioner i WP

Udvikleren bag Itsdagram er træt af de restriktioner man konsekvent møder i Windows Phone som ikke findes i iOS og Android.

Kendt app-udvikler brokker sig over restriktioner i WP

Daniel Gary, manden bag den uofficielle Instagram-applikation Itsdagram (nu kaldet Instance) til Windows Phone, har luftet nogle holdninger til Windows Phones udviklingsmiljø og de muligheder udviklerne har tilgængelige på hans Twitter-profil. Han mener at udviklerne holdes for meget tilbage i forhold til de muligheder der er tilgængelige på iOS og Android.

Han noterer blandt andet at det er utrolig irriterende at man ikke har mulighed for at køre en applikation i baggrunden, at man ikke har adgang til at sende sms og at man ikke kan opdatere noget mere end hvert 30 minut.

– Nokia adresserer manglende apps i ny video

Det kommende Windows Phone 8.1 er angiveligt en smule mere åbent end Windows Phone 8, men i alle tilfælde er der jo tale om en balancegang hvor man på den ene side har et relativt lukket men sikkert miljø hvor alle processer håndteres korrekt, og på den anden side har et meget åbent miljø hvor der er større sandsynlighed for baggrundsprocesser der hænger og potentielt større fare for sikkerhedsbrud.

Daniels tirade kan nemt give anledning til bekymring omkring batteritid, stabilitet og malware, problemer der naturligvis er færre af når alle interne processer styres med hård hånd af Microsoft, men omvendt kan man heller ikke lave et styresystem der ud af boksen passer alle.

Kilde: WMPowerusers