Kevlar skal gøre batterier mindre og bedre

Det bliver brugt til meget i forvejen, men kevlar kan også betyde bedre batterier, og flere firmaer vil se det an

Kevlar skal gøre batterier mindre og bedre

Skudsikre veste er langt fra det eneste man kan bruge kevlar til, og det hårde materiale kan være på vej ind i din smartphone. Forskere ved University of Michigan har formået at forme kevlar i små membraner, som kan holde på lithium-ionerne.

Læs også: Microsoft vil oplade din telefon automatisk og trådløst

Denne beskyttende membran gør, at batterierne kan indeholde en større ladning end tidligere, og den kan også være med til at beskytte mod kortslutninger. Der findes en række eksempler på folk, hvis batterier er eksploderet i lommen på dem.

Nye teknologier inden for batterier er ikke noget nyt, men alligevel er der ikke sket meget i de senere år – i hvert fald ikke målt i forhold til det potentiale, der er blevet lovet.

Læs også: Friturestegning kan betyde batterigennembrud

Dette kan dog have bedre udsigter. For det første er det stadig lithium-ioner, der er kernen af batterierne, en teknologi der allerede er udbredt i en lang række batterier i eksempelvis smartphones.

For det andet vil disse membraner kunne massefremstilles allerede fra næste år, og så har 30 firmaer allerede fortalt universitetet, at de gerne vil have eksempler på dem. University of Michigan vil dog ikke fortælle, hvem de 30 firmaer er.

Det sidste nye i fortællingen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 27/1/2015 fik historien nye ben at gå på med en ny vinkling på emnet Sony sætter tempoet ned – Du finder artiklen her. Få også seneste nyt om emnet her..