Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kilde: Google vil nu lave deres egne ure

Kilde: Google vil nu lave deres egne ure

Google pønser på at springe ud som smartwatch-producent. To nye ure er ifølge kilder tæt på selskabet på vej.

Når håndleddet skal prydes med et smart-ur, vil Google snart tilbyde to nye valgmuligheder til at lette hverdagen. Det skriver Androidpolice.

Søgegiganten er, ifølge kilder tæt på Google, i færd med at udvikle to smartwatches til efteråret. Den ene, og største, model bliver en sporty og velekviperet sag med både 4G, GPS og pulsmåler om bord. Den anden mulighed bliver mindre, givetvis billigere, og vil spare 4G forbindelse og GPS’en væk.

Det store ur går i skrivende stund under dæknavnet Angelfish, mens lillebror bliver kaldt Swordfish.

Se også:  Samsung: Ikke flere Android Wear-smartwatches fra os

Bag om kodenavn Angelfish og Swordfish

Ud fra kildens oplysninger, bliver det større ur en velproportioneret sag der vil få et rundt design med en urskive på 43,5 mm. Til sammenligning er Moto 360 væsentlig større med sine 46mm, mens Samsung Gear S2 er en kende mere kompakt med sine 42mm.

Uret vil komme i et mørkt titaniumsfinish, men andre typer materialer kan også være i spil.
Med sin indbyggede LTE-forbindelse og GPS-sensor vil uret, sammen Android Wear 2.0, fungere helt uden behov for en livline til mobilen.

De heftige specifikationer vil kræve et stærkt batteri, hvilket der givetvis vil være plads til, i urets forholdsivis tykke profil på 14 mm.

Den anden, mindre Swordfish-model, vil ifølge AndroidPolice kilden minde en del om Pebble Time Round, men med mere afrundede kanter.

Uret vil få en mere minimalistisk fremtoning end storebror Angelfish, med kun en enkel knap til betjening. Det vil også betyde, at uret ikke vil understøtte de avancerede MODE-armbånd.

Swordfish bliver mindre, med sin cirkulære urskive på 42mm og en markant slankere profil på 10,6 mm. Holder sidstnævnte tal stik, vil Swordfish blive de slankeste Android Wear-smartwatch til dato. 

Se også:  Google introducerer MODE: Smarte urremme til Android Wear

Ny software og funktioner

Med et strammere greb om smart-urenes produktion, vil Google bygge nye funktioner ind i de to egenproducerede ure.

En ny tilgang til selve den digitale urskive rygtes at være på tapettet, med en nytænkning af selve urets hjemmeskærm, der skal gøre det lettere at tilgå de væsentligste funktioner.
En ny version af Android Wear rygtes samtidig at være i støbeskeen.

Hvornår urene vil debutere vides ikke endnu, en lancering sideløbende med Googles efterårskollektion af Nexus-smartphones synes dog oplagt.

Læs også:  Ældre smartwatches får ikke Android Wear 2.0

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies