Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kill-switch obligatorisk i Minnesota

Kill-switch obligatorisk i Minnesota

Den amerikanske stat Minnesota har vedtaget, at alle telefoner fremover skal have en såkaldt kill-switch

I USA er der fra flere sider pres på mobilindustrien for at få sikret kundernes smartphones mod hackere og tyve, og i Minnesota har man taget et skridt i netop den retning. Staten har vedtaget, at alle smartphones fra juli næste år skal have en såkaldt kill-switch.

Denne kill-switch gør, at det er muligt at lukke helt ned for en telefon, uden at skulle have den i hånden. Dermed kan en stjålen telefon gøres ubrugelig, så snart tyveriet er blevet opdaget.

Læs også: Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

En undersøgelse fra Creighton University fortæller, at dette tiltag på nationalt plan i USA vil kunne spare forbrugerne for op imod 2.5 milliarder dollars om året.

Ud over den obligatoriske dræberknap indeholder loven også et krav om at butikker, der køber brugte telefoner, ikke må udbetale pengene i kontanter. Dermed vil der altid være et elektronisk fodaftryk, så sælgeren kan spores, skulle telefonen vise sig at være stjålet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper B. K. Skov 15-05-2014 11:41:35

Jeg har lidt svært ved at se hvordan dette kan udføres. Lad os nu sige at Minnesota er den eneste stat der til Juli 2015 har vedtaget dette. Hvad sker der så med alle de produkter som ikke lever op til dette når de sælges? Bliver de ulovlige at anvende? Jeg kan godt se ideen generelt, men det bliver meget svært at opretholde. Hvis man idag kan købe våben uden at man ved hvor den kommer fra, så er mobiler vel ikke et problem? Eller...

0 0
Om brug af cookies