Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina hacker sine egne indbyggeres iCloud

Kina hacker sine egne indbyggeres iCloud

Indbyggerne i Kina, som gerne ville ind på deres iCloud fra computeren, er blevet hacket af deres egen regering

Der er en række organisationer, som holder øje med alskens ting og sager, og en af dem er GreatFire.org, der holder øje med censur rundt i verden. Kinesiske brugere af iCloud er blevet udsat for et 'Man in the Middel'-angreb, og GreatFire siger, at det er den kinesiske regering, der står bag.

Læs også: Kina vil lave eget styresystem

Et 'Man in the Middle'-angreb, forkortet til MitM-angreb, går ud på, at angriberen opfanger kommunikation mellem to parter, men sender det videre mellem dem, som om intet var hændt. På den måde får angriberen informationerne i kommunikationen, uden de pågældende aner uråd.

I dette tilfælde kommer de kinesiske iCloud brugere frem til en side, som ligner log-in siden til iCloud til forveksling. Den er dog i realiteten kontrolleret af hackeren, som på den måde får log-in oplysningerne fra de brugere, der prøver at logge ind.

Brugere angrebet af Kina selv

GreatFire.org peger på den kinesiske regering som bagmændende for dette angreb. Kina har også været genstand for lignende beskyldninger før, og GreatFire har samlet beviser mod Kina, som kan findes på deres oprindelige post.

Læs også: Fortov til smartphonebrugere i Kina

Angrebet skulle blandt andet skyldes Apples højnede sikkerhed og krypteringer, som gør det sværere at få fat i brugernes data.

Det er dog kun et problem med den i Kina populære Qihoo 360 Browser, da den leder brugere direkte over til den forkerte side. Browsere som Google Chrome og Mozilla Firefox beskytter mod denne slags angreb, skriver GreatFire.org.

iCloud selv er i sikkerhed

Apple selv er klar over angrebet og har udtrykt bekymring i forbindelse med dette angreb. Dog siger Apple, at iCloud selv ikke er ramt af hackerangrebet.

Endvidere siger Apple, at angrebet ikke har ramt dem, der logger ind på iOS-enheder eller Macs med OS X Yosemite via Safari-browseren.

Læs også: Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Apples øgede sikkerhed og kryptering har ikke kun vagt opsigt i Kina – også politimyndigheder i hjemlandet USA har udtrykt bekymring. Sammen Google, som også vil kryptere nye telefoner, har Apple fået kritik for at gøre det sværere at fange kriminelle, der kan gemme vigtig information på telefonerne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies