Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina har potentiale og udfordringer til iPhone

Kina har potentiale og udfordringer til iPhone

Apples CEO Tim Cook var med på åbningsdagen ved China Mobile, som idag har påbegyndt salget af den populære iPhone.

Som vi tidligere har beskrevet på Mobilsiden.dk, så er der 760 millioner nye, potentielle kunder til iPhone i januar. Det er hos teleoperatøren China Mobile, der har verdens største kundedatabase. 

De har idag åbnet for salget af Apples iPhone, og med besøg fra selveste Tim Cook, der er CEO hos Apple. Det skriver Reuters.
At Tim Cook møder op ved en butik i Kina viser hvor vigtig aftalen med China Mobile er.

Der er noget at indhente for Apple, der i tredje kvartal sidste år havde 6% markedsandele i landet. Altså en lille del i forhold til den overlegne konkurrent Samsung, der kunne bryste sig af hele 21%. 

Udfordringer på vej 
Efter endelig at få aftalerne på plads imellem Apple og China Mobile, så er der altså udfordringer forude, som kan påvirke salget markant. Primært fordi aftalen har taget så lang tid, at kunderne simpelthen nu vælger konkurrenternes tilbud.

Derudover er tidligere blevet smuglet enormt mange iPhone-mobiler ind fra Hong Kong, og derefter opsat med abonnement fra China Mobile. Det betyder ifølge en analytiker hos Gartner, at teleselskabet i forvejen har 45 millioner iPhone-brugere.

"Hvis vi virkelig ønsker at se en udvidelse af salget, er vi nødt til at vente på den næste version af iPhone. Hvis China Mobile her står først i rækken, og med gode tilbud, vil brugerne formentlig købe enheden hos teleselskabet” siger CK Lu, taiwansk analytiker hos Gartner. 

Indtil videre må vi følge det nystartet salg på afstand.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies