Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina udvikler egen 3G-standard

Kina udvikler egen 3G-standard

Kina går nu direkte til angreb på de vestlige 3G-standarder. Kineserne har nemlig udviklet deres helt egen 3G-standard, som skal have et gennembrud under OL.

Kineserne har nu udviklet deres helt egen 3G-standard med navnet TDSCDMA. Standarden skal konkurrere med de europæiske WCDMA og den amerikanske CDMA2000, skriver Børsen.

Det er den kinesiske regering, som målrettet har satset på at udvikle sin egen standard. Det er sket for at undgå udenlandsk dominans og i stedet bakke de kinesiske operatører og teleselskaber op.

Og den nye standard forventes da også at give problemer for de vestlige selskaber. Store spillere som Ericsson, Motorola og Lucent vil fremover få hård konkurrence fra de kinesiske selskaber, selvom de har et forspring på grund af erfaringer med de eksisterende standarder.

Netop 3G-markedet er der store forventninger til i de kommende år. Telesektoren regner med, at der skal investeres mellem 60 og 180 milliarder kroner i 3G-telefoni de kommende fire-fem år. Og her er Kina et nøgleområde, da landet er verden største mobilmarked med 450 millioner brugere.

Den nye standard skal især profileres under OL i Beijing om halvandet år. Indtil videre er der udviklet 20 typer mobiltelefoner med den nye 3G-standard.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies