Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina, USA og Indien fører på smartphone vækst

Kina, USA og Indien fører på smartphone vækst

Smartphone-producenterne risikerer at forære vigtige markedsandele til lokale producenter i f.eks. Kina, hvis ikke de forstår at tilpasse sig.

Hvis der fandtes et verdensmesterskab i salg af smartphones, ville Kina, USA og Indien være i den absolutte elite, viser tal fra analysefirmaet Canalys.

Når andet kvartal 2013 sammenlignes med samme kvartal 2012 er salget af smartphones på verdensmarkedet gået frem med 50 procent, således der i kvartalet blev solgt 238.1 millioner smartphones.

Indien, er det land, der står for den største vækst, hele 129 procent. Salget er her gået op fra 3.9 millioner enheder til 9 millioner.

Kina ligger på førstepladsen med 88.1 millioner solgte smartphones i kvartalet, en vækst på 108 procent. I midten af det hele ligger USA, der stod for 32.9 millioner enheder og en vækst på 36 procent.

Lavpris-telefoner er vigtige

Canalys er ikke det eneste analysefirma der peger på, at markedet for low-end og mid-range telefoner, i de næste år frem, vil stå for den største vækst. Der vil stadig blive produceret high-end telefoner, men mobilproducenterne er nødt til at flytte deres fokus en smule, hvis de vil med på den nye vækstbølge, da de ellers risikerer, at lokale producenter løber med kunderne.

Samsung har i flere år investeret i netop billigsegmentet, hvilket har gjort, at de i f.eks. Indien har taget over en tredjedel af smartphone-salget. Den lokale producent Micromax ligger lige efter med 22 procent.

 - Væksten ligger i billig-smartphones

Det samme billede ses i Kina, hvor Lenovo lå på andenpladsen i andet kvartal 2013. De solgte 11,3 millioner enheder, hvoraf de 95 procent, blot solgt internt i Kina.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 12-08-2013 03:38:52

Det kom helt bag på mig. Kan det virkelig passe de 3 mest befolkningsrige lande i verden har den største mobilvækst??

0 0

Om brug af cookies