Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina vil indføre SMS-restriktioner

Kina vil indføre SMS-restriktioner

Den kinesiske regering har nu udarbejdet retningslinier for brug af SMS. Det skyldes, at regeringen er bange for, hvad beskeder kan bruges til. De frygter blandt andet, at kommunikationsformen kan bruges til at organisere oprør mod det kommunistiske styre.

Kina er et af de lande, hvor brugen af mobiltelefoner og i særdeleshed SMS funktioner er steget kolossalt de seneste år.

Men den enorme interesse for mobilens kommunikative muligheder vækker bekymring hos den kinesiske regering. Den frygter for hvad SMS-funktionen kan bruges til. Blandt andet gruer regeringen for, at grupper vil kunne organisere oprør mod det kommunistiske styre ved hjælp af SMS-beskeder.

Restriktioner i brugen af SMS

På baggrund af denne frygt har den kinesiske regering for nylig udsendt retningslinier for, hvordan SMS kan bruges og ikke kan bruges af det kinesiske folk.

Retningslinierne er et resultat af de seneste måneders optøjer, hvor grupper af kinesiske unge blev organiseret ved hjælp af SMS-beskeder.

I retningslinierne står der blandt andet, at man ikke må sende beskeder, som ”kan have massiv indflydelse” på modtageren.

Den kinesiske regering begrunder også de nye retningslinier med, at der er opstået en forøgelse inden for svindel vis SMS. Desuden oplever Kina en stigning af blandt andet salg af våben, ammunition, sprængstof og narkotika ved hjælp mobiltelefonen.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies