Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kina vil lave eget styresystem

Kina vil lave eget styresystem

Den kinesiske regering håber at have et styresystem klar inden længe, der skal kæmpe med de store amerikanere

Situationen lige nu er, at en smartphone kører på Android, med mindre den er fra Apple, og så prøver Microsoft også at komme på banen, hvis man tegner det lidt firkantet op, men det vil Kina gøre noget ved - de vil lave deres eget styresystem.

Fælles for de tre ovennævnte selskaber er blandt andet, at de er amerikanske, og der har været en del snak om bekymring i den kinesiske regering omkring sikkerhedsspørgsmål. Det har blandt andet får Apple til at flytte nogle af sine servere.

Læs også: Kinesisk regering nægter at købe Apple

Kineserne regner med at have første version af operativsystemet klar til oktober, hvor der også vil være app stores klar til det.

Det er planen, at det nye, kinesiske styresystem skal starte som et styresystem til desktop-computere og derfra udvides til at kunne håndtere mobile enheder.

Læs også: Apple ikke udelukket i Kina alligevel

De kinesiske myndigheder håber på, at om 1 til 2 år vil det nye operativsystem kunne erstatte de nuværende på desktop-computere, og derfra er det meningen, det skal brede sig ud til mobile enheder om 3 til 5 år.

Der findes allerede nogle kinesiske styresystemer, men de kinesiske myndigheder mener, at der er et for stort teknologisk spring mellem den kinesiske teknologi og den i Kina.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dade Vinkler 26-08-2014 13:25:46

hvad kommer det til at hedde Panda OS?

0 0
Jacob Overgaard Madsen 26-08-2014 10:31:33

Undskyld, hvad betyder "at der er et for stort teknologisk spring mellem den kinesiske teknologi og den i Kina." Sætningen er sort snak for mig.

1 0

Om brug af cookies