Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kinesisk regering nægter at købe Apple

Kinesisk regering nægter at købe Apple

Alle offentlige instanser i Kina er blevet forbudt at købe produkter fra Apple fordi de bruger for meget strøm

I Kina har man ikke den store tillid til Apple, og derfor har man nu forbudt alle offentlige instanser at købe produkter fra det amerikanske selskab. Den officielle forklaring er, at de ikke levet op til kravene om energibesparelse, men det er tvivlsomt.

Kinesisk stats-tv har før påstået, at iPhones var et problem for den nationale sikkerhed, og selvom Apple har benægtet det, så ligner det en stor modvilje mod Apple fra kinesisk side.

Læs også: Samsungs førerposition truet

Tidligere har Kina også forbudt købet af Windows 8-produkter, efter Edward Snowden har påstået, at amerikanske tech-firmaer har hjulpet den amerikanske regering med at spionere.

De kinesiske privatforbrugere må dog stadig gerne købe Apple-produkter, og Kina vil fortsat være et vigtigt marked for amerikanerne, der får op mod 15 procent af deres indtægter fra det store land.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kurt L Andersen 08-08-2014 10:58:17

Tror nu ikke det er den virkelige årsag for den Kinesiske regering er da fløjtende ligeglad med miljø, nej de skal nok købe deres egne kopier.

4 17
Thomas Larsen 08-08-2014 10:28:26

Underlig årsag, men vi kunne nyde godt af samme forbud her(eller rettere sagt prisen), eller evt. en form for tilskudsordning til køb af arbejdstelefoner.

7 4

Om brug af cookies